fredag 17 juli 2015

Gör faktiskt vad jag vill!

Jag har valt att ha en öppen profil på Instagram, vara ganska personlig på bloggen och då och då sticka ut näsan på Twitter. På Facebook däremot är jag mer privat, har inte särskilt många kontakter och släpper inte in någon som jag inte känner eller träffat.

Men bara för att jag är ganska öppen av mej och låter folk ta del av mitt liv betyder det inte att vem som helst har rätt att säga vad som helst! Det ger ingen rätten att kränka varken mej eller någon annan! Det jag inte förstår är varför läsare/följare som enbart kritiserar kommer tillbaka... varför det? Varför går man inte vidare till någon man tycker om istället och har mer utbyte av? Eller har de här människorna så tråkiga liv att de måste ha någon att gnälla på? Sorgligt isf...

För min egen skull har jag börjat spärra och blockera dem som bara kritiserar och spyr galla. Förr har jag försökt resonera med dem, men det gör jag inte längre. Efter 2-3 negativa inlägg så blockeras de utan minsta förvarning. Jag vill inte ha dem i mitt liv och behöver dem inte. Självklart kan jag ta till mej negativ kritik, men när det bara handlar om saker som jag inte borde göra pga moraliska frågor, saker jag borde göra av samma skäl, ifrågasättanden om mina personliga egenskaper och en massa annat så orkar jag inte längre. Det räcker med att man säger detta till mej en gång, så fattar jag budskapet.

Just nu är det ganska lugnt på nättrollen, det har varit betydligt värre. Särskilt när jag bloggade på Expressen, DÄR fanns det knäppskallar!!! Då fick man verkligen veta att man var värsta sortens lögnare, hycklare och gud vet allt. Det har funnits såna här med, men inte alls lika knäppa. Här har jag bara fått veta att jag fuskat med sjukpenningar (som jag inte ens haft), lurat landstinget och lite annat smått och gott. Saker som fabulerats fram av knäppskallar helt enkelt.

Jag tar inte särskilt illa vid mej, men ibland kan ju undra vilka det är som sitter där bakom skärmarna och skriver till såna som mej. Tänk om det egentligen är någon som jag känner och träffar titt som tätt... någon som utger sej för att vara vän, men som faktiskt tycker väldigt illa om en. Alla som skriver elakt kommenterar förstås anonymt, men ibland har man en viss aning om vem det är ändå. Det mest patetiska är när den man blockat försöker starta smutskastning på en annan plattform, som att twittra om att jag blockerat vederbörande från tex instagram. Vem gör man bort mest då?

Kan vi inte bara bestämma att man ska hålla en god ton till varandra? Istället för att bara kritisera kanske man ska sluta följa någon som man tycker gör fel hela tiden. Kom gärna med en åsikt, men gör det med en god ton och konstruktivt. Men skriv hellre något bra, peppa och kom med tips. Följ Stampes mammas råd "Håll tyst om du inte har något snällt att säga". Svårare än så är det ju egentligen inte.

Men de allra, allra flesta av er skriver fina saker och tycker ni inte som jag så skriver ni även det på ett snällt sätt. Så vill jag ha det. Men jag tar mej faktiskt friheten att blockera er om ni blir för negativa, elaka eller spårar ur. För det har jag rätt till. Det är nämligen min blogg och min Instagram och där gör jag preciiiiis som jag vill  :-)


6 kommentarer:

 1. Jag förstår inte och kommer aldrig att förstå varför en del människor medvetet vill vara elaka. Och inte fattar jag varför man följer en blogg om man nu ogillar den så mycket så man tycker att man måste skriva taskiga saker. Men bara välj bort den bloggen i så fall. Själv följer jag bara bloggar jag gillar. Skulle jag stöta på en blogg jag ogillar så går jag självklart aldrig mer in där. Och jag skriver ingen taskig kommentar heller. Det är bloggaren själv som bestämmer vad som ska stå på bloggen, och det har ingen annan med att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Synd bara att inte alla tänker likadant...

   Radera
 2. jag minns när jag drev min förra blogg för några år sedan. Då var det liv i luckan om man inte hade samma åsikt som massan. Det kunde vara så enkla saker att man sa "jag tycker inte" Då var dessa troll igång.

  Samma sak när jag skulle resa och hade en LV väska som handbagage, då var det också fel för att jag tryckte ner andra.

  Jag, är den absolut sista som trycker ner någon.
  Jag har varit på båda sidorna, både som fattig och mindre fattig.

  Men hoppas att du slipper dessa tråkiga påhopp framöver för dessa är verkligen jobbiga att tampas med. Svarar man så blir det mothugg, svarar man inte blir det mothugg. Ja du fattar.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja! Vi får helt enkelt försvara varandra :-)

   Radera
 3. Bra skrivet!
  Funderar ibland på varför det finns dom som tappar alla hämningar på nätet - trots att de inte är anonyma verkar de tro att där kan man säga vad som helst. De flesta skulle INTE våga ha samma åsikter personligen, ansikte mot ansikte. Vad ÄR det med en del människor och nätet?
  Tack för din kommentar idag - så jag hittade hit, tack vare Robban och hans Öken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en del riktigt stora fel på vissa på nätet :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: