lördag 20 juni 2015

En god midsommar!

När man tittar på andras bilder från midsommarafton så ser det ut som att de flesta haft ganska tråkigt väder, med några få undantag. Här på norra Öland var det uppehåll, men lite för svalt för sommarklänning kan man väl säga. Å eftersom packningen var minimal så fick det bli jeans och t-shirt... det var lixom det enda i långbyxeväg som var nerpackat.

Vi hade alltså gjort det enkelt för oss och bokat både lunch och middag på Lammet & Grisen. För drygt 300 kronor fick vi både lunch- och middagsbuffé med en massa godsaker. Så himla skönt att slippa fixa en massa själv. Mellan måltiderna var det lekar och dans, men då åkte vi hem till hunden en sväng istället.

Lunchbuffén är en helt vanlig traditionell sillunch med 5-6 olika sillsorter, potatis, ägghalvor och bröd. Middagsbuffén är betydligt större... Där finns skälet till ställets namn: helstekt lamm och gris, potatis i olika former, grönsaker, såser och en massa annat. Man blir mer än mätt! Men just igår fanns det ändå plats för efterrätt! Jag tog en lakritspannacotta med citronsorbet som var sååå god! Martin lyxade till det med en cognac till kaffet.

Efter maten gick vi upp på takterrassen och tog det obligatoriska familjefotot. Det var länge sedan hela familjen var på samma bild. Ser lite tråkigt ut att vi inte har finare kläder, men men... Alla är iaf glada :-)

Sen åkte vi hem. Yngste sonen åkte till kompisar på fest, Martin och jag tog en långpromenad med hunden och alla rådjur, och äldste sonen gick in till grannen. Alla hyfsat nöjda med dagen tror jag. Mätta var vi iaf!!!

Det här är alltså vad missade, ni som funderade på att hänga på men av olika anledningar inte gjorde det. Så här kommer det att se ut även nästa år, men då har vi beställt sol. Vi är med största säkerhet här även då, och tar gärna emot sällskap!

Igår blev det alltså en himla massa mat, så idag är vi igång med promenaderna igen. Två om dagen blir det, vi är uppe i runt 15 000 steg om dagen. Så det borde inte bli någon katastrof på vågen på måndag... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: