tisdag 19 maj 2015

Drömmen om en cykel

Jag vill ha en cykel! Då säger ni "köp en då!" Ja, det kan man ju säga, men det är faktiskt inte så enkelt när man är en Smurf och bara tre äpplen hög. De flesta cyklar är nämligen inte gjorda för oss.

En standardcykel till överkomligt pris för en vuxen är nämligen 28-tum. Å de är för höga för mej. Även om jag trycker ner sadeln så mycket det går så når jag ändå inte ner till marken med mina 156 centimetrar. Jo, det gör jag... med tåspetsen. Med ena foten. Alltså behöver jag en lägre cykel, förmodligen 26 tum, och de är inte så lätta att hitta. De finns inte i det ordinarie sortimentet till ett pris som är överkomligt iaf.

Jag vill ha en helt vanlig "tantcykel". Citybike tror jag de kallas, med vanligt styre och cykelkorg. Gärna 5-7 växlar och fotbroms. Hur svårt kan det va?!

Jag tror att Skeppshult har precis en sån cykel som jag vill (kan) ha. Men jag har inte sett den "live" och alltså inte heller provat en. Så jag vet inte om jag når ner i marken med en sån heller. Men jag är väldigt villig att testa!

Jag har ganska många Smurfkompisar som inte heller har några cyklar. Alla har lika svårt som jag att hitta en cykel som funkar och då har man lixom resignerat och slutat fundera på saken. Men så idag så såg jag en skeppshultscykel på en pressvisning hos Studio St Paul. Å då började jag fundera igen... jag vill verkligen ha en! Jag vill kunna cykla till affären och handla, samtidigt som jag sparar bensin, är miljövänlig och får motion.

Jag har fixat alla defekter på min kropp som går att fixa, det finns bara en kvar och det är just längden. Det enda som faktiskt inte går att göra något åt och någt jag verkligen lidit av under åren. Jag kunde inte få mitt drömjobb pga längden, jag ville ju jobba inom flyget. Å jag kan alltså inte ens hitta en cykel som passar. Kan någon ge mej 10 centimeter till? Jag kan tom nöja mej med 5...


3 kommentarer:

 1. Vi är ju lika långa & jag har en 28-tummare?
  Finns för övrigt hur många 26-tummare som helst till överkomliga priser på Blocket...
  Vill du absolut ha en ny cykel så rekommenderar jag att du väntar till hösten; då reas de flesta modellerna ut. Ica Maxi brukar t ex ha väldigt bra priser...

  SvaraRadera
 2. Jag har en Karin Monark, riktig tantcykel, inga problem alls. För tänk, jag är inte så lång som jag trodde. Jag har krympt med min ryggdeformation, så jag är nog bara ett par cm längre än dig! Jag hade tidigare 7 vx men nu "bara" 3 och det räcker så gott.
  Annars var länge en Skeppshult drömmen...

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag tycker att du ska åka till en riktig cykelaffär!! De är proffs och du får hjälp att prova ut en cykel som passar dig. Det är inte bara sadelhöjden som ska passa...

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: