söndag 12 april 2015

Testat ny muggkaka - med lakrits!!!

Idag är det lakritsens dag och det måste en lakritsälskare som jag självklart fira. Men jag tycker inte särskilt mycket om att baka och det får inte vara illa för vikten... hur gör man då? Jo, man provar ett eget påhittat recept på muggkaka!

Originalreceptet var med äpple och kanel, jag bytte ut det till päron och lakritspulver. Och det blev faktiskt helt ok!!!

Receptet är för två muggkakor. med päron och lakrits.

Du behöver:
2 tsk smör (eller kokosolja) en i kakan och en för att smörja muggarna.
1 päron
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/2 - 1 tsk lakritspulver beroende på hur mycket lakritssmak du vill ha
1 tsk sötningsmedel eller strösocker
1 ägg



Blanda ihop alla torra ingredienser. 
Riv eller finhacka päronet och blanda i det tillsammans med ägget. 
Häll i två smorda muggar och kör på full effekt i 3 minuter i micron.
Låt svalna och servera med kvarg, glass eller vispad grädde. 

River man päronet blir det mer som en kaka, hackar du det så blir det ett mellanmål med tuggmotstånd - bägge funkar. Å det blir bara 6 PP för hela satsen!  Ett helt ok mellanmål alltså eller gott till fikat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: