söndag 16 november 2014

Skrattar inte vuxna?

Igår satt jag nästan hela dagen och kollade på alla bilder som jag tagit under året. De jag ansåg var ok la jag i en särskild mapp för att använda till Du i Fokus. Jäklar va bilder jag tagit... men nu finns det iaf en hel del användbart.

När jag gått igenom 2014 gick jag vidare med tidigare år, jag letade specifikt efter en bild att använda som hänvisning på websidan tills den är färdig. Jag ville ha en bild som förmedlar lyx, vardag, glädje, avkoppling, kvinnlighet och manlighet... på samma bild... tror ni att det gick? Nope!!! De fick bli en bild från Zanzibar som egentligen bara förmedlar värme och kanske lite lyx. Det får duga så länge.

Sen skulle jag göra visitkort. Då blev det ännu svårare! Det får inte vara puttinuttigt, utan ska vara den där kombinationen jag beskrev ovan - men gärna med betoning på glädje. Jag gör allt reklammaterial på Vistaprint eftersom det blir snyggt, går snabbt och är billigt. Jag söker på "glädje" och får fram några mysko layouter som inte alls passar oss. Några yogamotiv, typ... och sen några tecknade lite barnsliga bilder. Nyfiken som jag är så googlade jag på samma ämne och fick fram samma resultat där, plus några texter med kloka citat. Jag vill ha flera vuxna människor (typ 40+) som skrattar tillsammans! Gör inte vuxna det? Eller fastnar de inte på bild? Det är mitt mål nu: jag ska fota skrattande, vuxna människor! Det ska synas att de verkligen njuter av livet. Det ska bli vår header till magasinet.

Istället blir det ett visitkort i mörklilla med böljande rosa linjer. Enkelt, stilrent och rofyllt. Kanske inte så glatt... men så nära vårt koncept det går att komma tror jag. Här är tydligen skillnaden mellan manligt och kvinnligt företagande. En kvinna som startar ett företag börjar hemma med det hon har, en man som startar ett företag startar däremot med att köpa ny dator, telefon osv. Det är inte jag som säger så, utan finns undersökningar om fenomenet. Här hemma är vi ju både en hona och en hane, men en väldigt praktiskt och ekonomisk hane som lyssnar på sin hona... så vi har än så länge bara investerat i en domän och visitkorten. Går projektet åt skogen, så har vi lagt ut ungefär 1000 kr. Ingen större katastrof alltså...

Men jag inser mer och mer att jag nog ändå måste starta företag igen... å då blev det jobbigt! Men men... Martin har lovat att ta hand om pappersjobbet och det är ju det jag inte orkar ta hand om. För ska det bli en inkomst måste vi ju kunna fakturera å då är ett företag nödvändigt. Frågan är bara om och när den där inkomsten skulle kunna komma? Ska man starta företaget för säkerhets skull så att det finns där när jobben trillar in eller starta det när jobben väl kommer? Lite sånt går vi och funderar på...

I övrigt är allt som vanligt. Martin går någon onlinekurs, funderar på vår sida samtidigt som han lagar min pappas två datorer. Under tiden tvättar och städar jag, samtidigt som jag bloggar, funderar på företaget, kollar alla sociala medier och planerar nästa vecka... vem var det som sa att det är långtråkigt att vara hemma på heltid?


2 kommentarer:

  1. I väntan på eget företag kan man ju förstås fakturera via tjänster som Bolagsbolaget, Frilans finans och... ja, det finns säkert fler än dem.

    SvaraRadera
  2. Jodå, vuxna gapskrattar, fast det kanske inte fastnar på bild! Haha!

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: