onsdag 3 september 2014

Varför?

Besökarna på bloggen har ökat rejält sista tiden. Jag vet inte om det beror på att man tror att man ska få se nakenbilder eller kanske tom operationsbilder. Jag tackar självklart för besöken, det är ju läsare vi bloggare vill ha.

Några av er undrar säkert varför jag skriver så öppet som jag gör. Det är mycket enkelt. När jag fått besked om ingrepp jag själv ska gå igenom har jag sökt information och nästan aldrig hittat någon. Särskilt åkommor som vi kvinnor behöver hjälp med finns det ytterst liten information om. Alltså har jag tagit det som en av mina uppgifter att informera så mycket jag bara kan. Jag har tom lovat läkaren som gjorde min första operation att sprida informationen så mycket det går. Hon tyckte nämligen att det var riktigt sorgligt att kvinnor inte vet vilka ingrepp de kan göra för att få en enklare vardag. Det var läkaren som brände min slemhinnor i livmodern som sa så och sedan dess har det bara fortsatt.

Jag letade och hittade inget varken om att bränna slemhinnor, hur man mår efter en tvt, hur bedömningen för bröstförminskning går till eller en så enkelt sak som att operera ögonlocken. Nu har jag skrivit de senaste 3-4 åren hur allt förarbete går till, hur operationen/ingreppet går till och hur läkningen och eftervården är. Och nu letar andra och hittar faktiskt information och vågar på så sätt göra det som behövs för att göra deras liv lite bättre och friskare. Alltså har jag fyllt en lucka och hoppas av hela mitt hjärta att det ska hjälpa ännu fler. Å det vet jag att det gör. Jag får kommentarer och mail ganska ofta från kvinnor som fått hjälp eller som väntar på olika ingrepp. Även nära vänninor har till slut bett om hjälpen när de sett och läst att jag mår så bra som jag gör. Å jag ser ju på sökorden vad folk letar efter. "Slippa mens" är ett av de vanligaste  :-)

Så jag fortsätter att skriva och visa bilder. Ni kommer inte att se något mer naket än vad en sommardag på stranden visar. Nakenbilder får ni aldrig se på min blogg, inte av mej iaf. Igår satt jag i solen i bara bandagen men det visar ju inget mer än vad bikini gör. Skönt var det iaf. Solen ger mej energi och får mej att orka lite till. Idag ska jag leta upp mer respektabla kläder och visa mej band folk för första gången sedan operationen i fredags.

Spännande att träffa vänner igen idag. Äntligen känner jag att jag trivs i min kropp och är lagom stor överallt. Men vad säger vännerna om min förändring? Kommer de att se någon skillnad? Kommer kläderna skava? Kommer jag att orka hela dagen? Vad händer om vi får en massa att bära hem... jag får ju inte bära tungt. Jaja, det visar sej. Idag ska jag fira jul med Ica, det är bara några månader för tidigt... men kul ska det bli!

Jag vill göra skillnad och med den här bloggen vet jag att jag gör det! Visst är det ibland lite glamorösa grejer jag får gå på, men oftast är jag ju bara en helt vanlig mamma. Eller ovanlig kanske. Jag strävar hela tiden efter att få ett friskt liv och att må så bra som möjligt. Det ovanliga är att jag delar med mej av det jag gör för att andra också ska kunna göra detsamma. Jag önskar alla lycka och välmående till alla  och jag menar det verkligen!

Ha en fin dag! Det ska jag ha  :-)

7 kommentarer:

 1. Kanske för att du hänger i Lofsan Challenge som har ca 2500 medlemmar???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha jag blanda ihop dig med någon annan då. Jag trodde det var du som skrev där med. I så fall tror jag för att du skriver så öppenhjärtligt som du har många besökare. Jag har svårt att tro att någon förväntar sig nakenbilder.

   Radera
 2. Jag tror du får så många läsare för att du skriver så öppet om allting. Och du skriver bra och uttömmande. Folk är nyfikna.
  Jag har också´många läsare, men vet inte riktigt varför, dock är jag tacksam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fyller nog bägge luckor av behov som en del människor har. Du ger hopp för dem som mist sin livskamrat och jag ger tips på hur man mår bra. Vi behövs bägge två :-)

   Radera
 3. Jag har svårt att tro att nån tror att det ska dyka upp nakenbilder. Är det inte mest kvinnor som är inne och kikar?

  Jag läser för att det är en feel-good blogg. Och för stoltheten att man som kvinna får förbättra sig själv hur mycket man vill. På det sätt man vill. Tycker det är kul att läsa hur bra man kan må av att ta hand om sig.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det dör med könsfördelningen har jag ingen aning om. Jag får mest kommentarer IRL från män faktiskt... som sedan bett sina partners att läsa :-)

   Stort tack för att du kallar den feel-good-blogg! Det är precis det jag vill att den ska vara. Jag har iaf nått fram till nån :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: