måndag 15 september 2014

Våga fråga varför

13%. 87%. Ni vet extakt vilka siffror jag pratar om, eller hur? Att SD fick 13% av rösterna i årets riksdagsval. Bilden på en hand och 87% sprids via medier för fullt. Jag tror att det är de där 13% som är viktigast att rikta in sej på. Det är dom som är viktiga!

Den som vinner nästa val är den som vågar fråga de där 13% VARFÖR de röstade som de gjorde. Vilka frågor som berör dem, vad de brinner för, vad som bekymrar dem och hur de tänker. Det partiet som vågar ta tag i frågorna som de här människorna funderar över, tar dem på allvar och gör dem till sina kommer att vinna. Vi kan inte tiga ihjäl dem eller ignorera dem, det var det man försökte och se hur det gick...

Istället måste vi försöka förstå dem, penetrera deras hjärnor och våga fråga, prata och diskutera utan att bli kallade för en massa olika mindre trevliga saker. Uppenbarligen finns ett problem med vår invadrarpolitik. Då måste vi prata om det och gå djupare in i frågan. Det innebär INTE att vi är rasister. Uppenbarligen röstar fler och fler pensionärer på SD, varför? Vi måste våga fråga och verkligen lyssna på svaret. Svaret får sedan skapa nya diskussioner och förslag på lösningar.

Vi måste förstå vilka frågor som är viktiga för dem som röstar på SD och sedan lägga frågorna öppet på bordet och våga prata om dem. Jag tror inte enbart att man röstar för SD, utan snarare att man röstat mot allt annat. Det finns ingen vinnare i årets val, enbart förlorare och om vi då försöker att igonerar de där 13% så blir det bara ännu värre. Man kan inte tiga ihjäl ilska och okunskap. Man måste lyssna, försöka förstå och kommuicera. Våga se problemet. Den som gör det vinner nästa val.
 
Tills dess är vi alla förlorare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: