söndag 7 september 2014

Härliga desserter!

I veckan var jag inbjuden till Dansukker för att smaka härliga desserter som Marie Skogström lagat till oss. Dansukker har en massa fiffiga grejer för matlagning och bak, som iaf jag inte uppmärksammat särskilt mycket förut. Det är också en skillnad från förut, innehållet i mat och hur maten tillreds intresserar mej mycket mer nu än det gjorde förr. Kanske för att jag har tid? Kanske för att jag bryr mej mer om vad jag stoppar i mej? Ingen aning, jag vet bara att köket inte längre är en livsfarlig plats  :-)

Dansukker har bla smaksatt sirap och det finns med laaaakritssmak! Flera olika faktiskt; salt lakrits, bränd lakrits och fyllig lakrits. Perfekt ju! Å den går att använda både i matlagning och bak förstås. Ett tipps vi fick var att hälla några droppar i marinad, det måste testas!

Sen finns det ju en massa olika socker som tex farinsocker som också smakar lakrits, rörsocker och muscovadosocker. Vi smaka direkt från påsen och sedan i olika deserter.

När vi kom fick vi en äppeldrink med kanel som var väldigt god och läskande. Medan vi drack upp dukade Marie upp en massa härliga desserter, det första vi fick smaka var en miniglass gjord på två olika socker där den ena smakade just lakris och den andra vanilj. Perfekt storlekar ungefär som ett par munsbitar stora. Sen kom vi till buffén...

Först var det en lingon- och ostkaka i en liten syltburk som smakade ljuvligt! Jag som inte ens tycker om lingon... Sen något som kallades Strawberryfields som var som att ta en sommardag i munnen. Jordgubbar både på längden och tvären ovanpå en citronbisqvi. Efter det fick vi en lakritsvioldröm som var min favorit, även om jag hade bytt ut violen mot hallon tror jag. Och allt avslutade med höst på en tallrik med små klickar av sponge i knallgrönt. Vill ni ha recept är det bara att säga till!

Vi åt, njöt och var proppmätta när vi gick därifrån. Å jag måste erkänna att jag är himla nyfiken på att testa den där sirapen själv. Tänk i en kladdkaka!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: