onsdag 11 juni 2014

100% jag!

Som ni kanske kommer ihåg så gick min älskade ring sönder i vintras. Ringen jag fick när jag fyllde 18 år som hade en stor aquamarine. Stenen lossnade och gick förstås inte att hitta och jag blev lite ledsen...

Försäkringsbolaget uppskattade stenens värde till 2000 kr, men minus självrisken blev det bara 200 kr kvar... inte mycket att köpa en ny ring för. Men mina föräldrar förstod hur mycket jag saknade min ring och lovade mej en ny. Så jag har kollat runt men inte hittat något jag fallit för, men det var ju ingen brådska. Det fick bli när det blev lixom,

I lördags var jag och mamma i Skärholmen i ett annat ärende, men gick förstås in i de guldbutiker som finns där. På Guldfynd fick vi hjälp av en kvinna som först var lite avig, men när hon förstod att vi inte bara ville titta utan faktiskt köpa något om vi hittade rätt... ja, då tinade hon upp. Å det var faktiskt hon som till slut hittade RINGEN!

Efter att ha titta och provat ett helt gäng ringar, så tog hon fram en ring med diamanter och safirer. Den var jättefin, men jag ville ju ha rubiner... och det gick att fixa! Det fanns en enda sån ring i hela Sverige i min storlek och idag fick jag prova den! Jag ska egentligen ha den på höger ringfinger, det ska ju sitta en annan på vänster... men den är lite lite för stor, så den får sitta på andra handen så länge.

Jag är så nöjd! Den här ringen är 100% jag! Nästan mer än den förra faktiskt. Den här är mer kvinnlig och vuxen på nåt sätt och passar min stil och mej perfekt. Å jag älskar ju rubiner och har det redan runt halsen. Min förra vigselring var också med rubiner och nu har jag dem återigen på handen. Nu ska jag bara leta fram mormors vigselring och se om de passar ihop. Den är nämligen liiiite för stor och behöver hållas på plats av en annan ring. Jag vill så gärna kunna ha dem tillsammans.

Nu är jag så glad och jag kan knappt sluta titta på min fina ring. Tack mamma och pappa för att jag fick en ny, det får väl bli ringen jag fick på min 18-årsdag x 2 lite drygt...  :-)


3 kommentarer:

 1. Jag skulle aldrig våga köpa något dyrbarare i butiker som tillämpar öppet köp. Bedragare utnyttjar möjligheten med öppet köp till att gå in i butiken,köpa ett dyrbart smycke,låta tillverka en falsk kopia och efter några dagar lämna tillbaka kopian i butiken. Butiken,nästa kund är helt ovetande om att man gör affärer med falska varor.Du måste väl ha hört om dessa fall då du verkar inom rättsväsendet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte hört om något fall även om jag rent intelligensmässigt förstår att det förekommer. Nu var inte min ring särskilt dyr och jag tror att det handlar om dyrare smycken för att det ska löna sej att göra kopior på dem.

   Radera
  2. Jo så är det nog. Ingen har väl heller koll på hur stor omfattningen av denna brottslighet är då butikerna inte kollar återlämnade smycken. De agerar enligt principen "bättre att inte veta". De fall som upptäckts har polisen kommit på i samband med andra utredningar mot bedragare.
   Butikerna tar inte alls det ansvar de borde göra.
   Förresten så är din ring faktiskt riktigt snygg!

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: