tisdag 16 juli 2013

Vi har det bra!

Nu börjar vi komma in i "semestermode" på riktigt. Det tog några dagar pga trasslande hund och dålig sömn, men nu tror jag att vi nått läget när man är totalt avkopplad och bara njuter av ledigheten.

Att vara på Öland är för mej att lyssna på tystnaden, njuta av lugnet och ha ett öppet sinne för naturen, djuren, omgivningen, känslorna och allt annat som finns runt oss. Morgonpromenaden väcker oss på ett mycket behagligt sätt och startar våra dagar. Resten av dagen går åt till att vila, läsa, pyssla, prata, umgås, spela kort eller spel på telefonen eller bara ligga ute på altan och mysa med hunden. Efter kvällsmaten går vi en promenad till och i bästa fall följer Junior med.

Idag har jag till och med varit ute och sprungit. Det var första gången på 5-6 veckor och var inte det minsta skönt. Jag kände mej tung som en elefant, men jag gjorde det! Så nu är jag både stolt och trött  :-)

De här veckorna på Öland har ju både ett syfte och ett mål, eller flera kanske man kan säga... Syftet är ganska självklart att vi ska vila upp oss så att vi orkar jobba hela hösten och våren. Målet är att gå ner i vikt och må ännu bättre. I mitt fall handlar det ju inte om särskilt mycket, bara något kilo så att jag är under 59 och stannar där. För det stora målet är ju att må bra och vara så hälsosam det går, att leva ett friskt och bra liv så länge man kan. Att finnas där för barnen så länge det är möjligt...

Att stänga av allt annat och bara njuta av det som finns runt en tror jag är den rätta vägen. Här finns inget som stör, vi hör knappt ens ljudet av trafiken där vi bor. Det som kan höras ibland är nån galen tupp som talar om att han finns och det kan man ju stå ut med. En och annan häst som gnäggar, något barn som skrattar eller skriker. Naturliga ljud. Inga pendeltåg, tjuvåkande ungar på trimmande moppar, folk som skriker eller andra störmoment. Bara vinden i träden och en och annan cyklist.

Det är därför det här är mitt paradis. Här planeras dagarna efter väder, vind och humör. Man kan klä sej hur man vill när man går till affären, alla känner en och bryr sej inte. Här finns inte mycket till prestige, måsten eller mode. Här bara är man. Och DET, det gillar jag  :-)


6 kommentarer:

  1. Jag vet "var din hus bor"... där är jättefint och skönt och affären känner jag och...

    Nej, det blir nog inget Öland för mig i år. Jag har så mycket för mig. Och det är faktiskt MYCKET långt dit! 37 mil till svägerskan och till dig 41 till dig! Synd... Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vårt Öland är fint och det är synd att du inte kommer hit.

      Radera
  2. Det låter som en helt underbar semester, blir riktigt avundsjuk!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är otroligt skönt. Alla borde få må så här bra :-)

      Radera
  3. Det låter ju helt underbart! Vilken semester utan massa buller osv. Det är precis det som kallas för semester.

    Kram
    Stoffe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, mer avslappnad än så här blir man nog inte :-)

      Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: