torsdag 18 juli 2013

Vad göra med alla pengar???

Jag har skrivit om pengar förut och vad jag skulle göra om jag vann väldigt mycket pengar. Men det har tillkommit en del nya läsare och även nya förutsättningar, så jag tror att vi kan prata lite om den där vinsten igen  :-)

Jag, som många andra, drömmer förstås om den där STORA vinsten. Den som ska lösa alla problem och göra livet lite enklare. Men jag vill inte vinna 100 miljoner, det blir för mycket problem tror jag... nä, för mej räcker det med låt säga 5-6 miljoner. Då kan jag göra allt jag vill och sedan återgår livet till det normala igen.

Jag spelar på Lotto varenda vecka, året om, och har gjort det sedan jag var väldigt ung. Samma rader i säkert 30 år. Det har blivit några små vinster, men den där stora har jag inte sett till än. Ibland köper vi Trisslotter, Sverigelotter, Femman, Tia-lotter eller nån annan av alla skraplotter som numera finns på marknaden. Det är både mysigt och spännande att skrapa fram siffrorna och sen om det kanske kanske var just den här gången turen slog in. Man vinner och tar nya för vinsten...

Så vad skulle jag göra med alla vinstpengar då? Jo, jag skulle självklart se till att mina barn hade varsitt bra boende, att vi alla körde i hela och säkra bilar, att våra föräldrar har det de behöver och att vårt eget boende var i toppskick. Jag skulle sluta jobba omedelbums, men inte flytta. Sen skulle jag förstås se till att Smile och hans familj fick allt de behöver; ett säkert boende som står kvar när det regnar, vaccinationer för hela familjen och kanske en bil. För de eventuella pengar som sen finns kvar skulle jag resa och starta en fond som familjer som vill vara hemma med sin barn kunde söka pengar ur.

Detta skulle jag göra om jag vann. Vad skulle du göra?


10 kommentarer:

 1. Det är svårt med pengar, vad ska man göra med dem? Om man vinner så där lagom, så tror jag att jag skulle se till att mina nära och kära skulle få sig en uppskattning- så att de får veta att jag tycker om dem, något som de längtar efter just nu... :) Sedan skulle jag nog resa.... :) Till ställen dit jag drömt om. Som New York och något annat lite udda land... Ja, det finns drömmar...
  Tror dock att jag skulle vilja jobba lite smått, för att få lite struktur på livet. Vill inte vinna så pass mycket att jag sedan inte vet vad jag ska göra med allt... Skulle kanske i så fall skänka bort....

  SvaraRadera
 2. Jag vet att jag INTE skulle sluta jobba iallafall. Antagligen gå ner till 50% men jag trivs så bra, har bra arbetskamrater och arbetsvillkor, så jag tror jag skulle förgås av tristess när alla andra jobbar och man bara går hemma och drar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara för att man slutar sitt förvärvsarbete betyder det ju inte automatiskt att man inte gör något... Det finns massor med volontärarbete att göra där alla behövs. Själv har jag som dröm att ta emot barn som inte kan bo i sen egen familj.

   Radera
 3. Inga problem, jag får aldrig drömvinsten i form av pengar. Spelar så gott som aldrig. Hoppas ändå på ett rikt liv utan sjukdom ♥

  SvaraRadera
 4. Å, ja, drömma kan man ju göra! =o)
  Jag skulle sluta jobba, köpa en ny bil lösa mina föräldrars lån och hjälpa en kompis med hennes skulder. Och så skulle jag resa!

  SvaraRadera
 5. Jag skulle utan tvekan att sluta jobba. Jag arbetar för pengar, och den kompetens jag besitter från arbetslivet är jag nöjd med. Jag skulle inte sakna det sociala eftersom att jag egentligen tycker om att rå om mig själv på egen hand. Resa och då inte på charter utan uppleva länder på egen hand skulle utan tvekan locka och då i många månader i rad. Inga måsten utan bara samla på mig erfarenheter och upplevelser. Sk leva!

  Kram
  Stoffe

  SvaraRadera
 6. Jag skulle också ordna bra boende till mina barn och så skulle jag själv flytta till Stockholm, en fin lägenhet på bra läge. Skulle ändå vilja jobba, men inte jättemycket. Skulle hälsa på min son som bor i Japan. Men det allra viktigaste, som man inte kan köpa för pengar, är förhoppningen om att fortsätta vara frisk.
  Kram till dig

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: