onsdag 17 juli 2013

Sommar i Sverige

Man brukar ju säga att sommaren i Sverige är helt fantastiskt, en hel dag...

Senaste åren har vi haft tur. Förra året var det många som var besvikna på vädret, men på Öland sken solen nästan alla våra fyra veckor. Så vi klagade absolut inte! Och hittills har den här sommaren var helt perfekt!

Jag funderade lite på det där med att åka på solsemester under sommarmånaderna och har svårt att förstå dem som betalar dyrt för att lämna Sverige när landet är som finast. Jag vet att argumentet är att man vill ha solgaranti osv... men ändå. Visst är Grekland och Spanien fint, men jag åker hellre dit i maj eller september och förlänger sommaren. Det är ju dessutom billigare då  :-)

Jag är beroende av sol. Det är då jag fungerar som bäst. Jag behöver sol för att leva. Att tanka sol under sommaren är ett måste för mej och gärna en skvätt på vintern också. För att kunna åka iväg på vintern, kan det inte bli någon resa på sommaren. Vi får välja. Vi har inte råd att ta en resa på vintern varje år, men det blir när det finns pengar. I år finns nog inte tiden för en vinterresa, så nu är solen extra viktig. De här få månaderna som kallas sommar, måste ge mej tillräckligt med sol för att klara hela vägen fram till nästa sommar. Med det i bakhuvudet kan jag förstå att man vill ta en resa som garanterar sol. Å man vet ju aldrig hur sommaren blir och kanske inte vågar chansa på en sistaminuten.

Idag har vi haft en helt perfekt sommardag här på Öland och tydligen i större delen av Sverige som det verkar. Jag åt frukost med sol och 18-20 grader, vi tog en promenad innan det blev för varmt och sen låg vi på uteplatsen och lyssnade på ljudbok halva dagen. Efter kvällsmaten när det var lite svalare tog vi en till promenad och väntade på att Junior skulle komma hem från jobbet och när han väl kom så åkte vi till havet och badade hunden. Det var en helt magisk solnedgång och nästan tomt på stranden. Snacka om att hundskrället njöt  :-)

Det känns som man just nu inte kan ha det mycket bättre än vi har det. Nu fattas bara äldste sonen så är allt perfekt. Snart...


1 kommentar:

  1. Så härligt! Njut!
    Jag njuter här också, fylld av intryck.
    Plockar, rensar, mellan soltimmarna.

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: