onsdag 17 april 2013

Uppåtpuffar

När barnen var små pratade vi ofta om uppåtpuffar. En uppåtpuff kan vara att hjälpa någon, säga något snällt eller bara finnas där för någon. Göra något bra för någon annan helt enkelt. Just den här veckan har jag fått massor med uppåtpuffar och är så otroligt tacksam och glad.

Veckan började med att det fanns ett meddelande på min Facebook. Där stod det: "she is good mother leading by good example ,i wish u long life an prosperlity ,i too love u all 4 ever and respect u as a best mother. see my brothers as a family" Det här har Smile skrivit direkt ur hjärtat till mej och det levde jag ungefär hela dagen och lite till på. Smile är alltså en 30-årig kille i Gambia som vi träffade när vi var där i julas. Vi stöttar honom ekonomiskt eftersom han har varit sjuk och nu när turistsäsongen är över är det svårt att få jobb. Jag "pratar" (chattar på FB) med honom nästan varje dag och har hjälpt honom med en del bra kontakter i landet. Det ser ut som han uppskattar vår hjälp  :-)

Solen skiner och våren börjar verkligen ta fart. Ni som känner mej vet att när solen börjar skina, då laddas mina batterier och jag orkar nästa hur mycket som helst. Löpbandet börjar bli en vana och jag försöker gå 12000-13000 steg om dagen. Det känns i kroppen men syns inte så mycket på vågen, men jag vet att det kommer att synas även där snart. Tålamod...

På bloggen har jag fått så otroligt fin respons de senaste dagarna och jag ser hur läsarna blir fler. Lite lustigt ändå kan man tycka att någon vill läsa om ens liv och tankar. Men jag läser ju andras bloggar, så varför skulle inte någon kunna vara intresserad av min? Den där Jante är väldigt mycket i vägen ibland, så honom skippar vi tycker jag.

Även på jobbet får vi höra en massa positivt. Medlemmarna ger oss otroligt mycket positiv feedback och vi suger i oss så mycket vi kan. De närmaste veckorna blir tuffa, men med medlemmarnas hjälp kommer det nog att gå bra. Om 6 veckor ska 35 av oss springa Vårruset tillsammans  :-)

Det kommer inbjudningar och förfrågningar om jag vill vara med i olika testpaneler och prova olika grejer eller gå på olika event. Så himla kul! Roligt att få testa nya grejer och roligt att få gå på kul event och träffa nya människor. När man får ta med någon, så frågar jag runt bland mina vänner - men oftast får jag gå själv. Man träffar alltid någon på plats att prata och umgås med, så det är ok ändå.

Jag är enormt tacksam över mitt liv just nu. Det slog mej idag att jag nu är i samma ålder som min bästa kompis var när hon dog för snart 13 år sedan. Mitt i livet. Skulle jag dö nu så skulle jag iaf dö nöjd, men fruktansvärt sur för att jag inte får vara med längre. Jag har gjort allt jag måste, men har självklart mängder med saker som jag skulle vilja göra också. Men jag skulle ändå kunna säga att jag har det liv som jag alltid velat ha med självständiga och trevliga ungar, en man som älskar mej, ett bra hem och ett trivsamt liv. Jag saknar ingenting! 

Det finns så otroligt mycket att vara tacksam för och idag ska jag tänka lite extra på det. Idag njuter jag av livet, solen, familjen, hälsan och allt annat som gör livet värt att leva. Jag är en lyckligt lottad människa!


6 kommentarer:

 1. Ditt ämne: Tacksamhet. Lustigt.
  Det gick jag och grunnade på förut idag. Så då bestämde jag mig för att i morgon, ska jag blogga om just tacksamhet.

  Ja, tänk, att så många läser det skrivna, har nog att göra med utveckling av ämnen och språkbruk. Plus att läsa andras bloggar. Lite av att ge och ta. Tror du inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att man är nyfiken på hur andra lever och därför kikar runt på bloggarna.

   Radera
 2. Tack för din hälsning hos mig! Så tråkigt med din vän som gick bort så ung men så härligt att vara nöjd med livet som du är nu. Vi ses på bloggdagen då:) kram Nilla

  SvaraRadera
 3. Visst är det underbart när det blir en massa plus så där det är sånt man kan leva på länge

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: