måndag 29 april 2013

Hoppsan! Jag glömde...

För ganska länge sedan svarade jag på ett anrop från "Hjälp en journalist". Man skulle skriva om relationer mellan generationer och behövde bra exempel. Så jag tipsade om min grabbar och deras morfar. Ganska omgående kom det en journalist och gjorde ett reportage och detta skulle komma i Expressens Söndagsbilaga... nån gång...

För ett tag sedan fick vi veta att det skulle bli den 28 april. Ok! Bara att lägga på minnet... men det gjorde jag ju såklart inte. Inte förrän sent igår kväll kom jag på det och då var det pga en kommentar från "Hjälp en journalist" som tackade för hjälpen. Hoppsan!

Skickade iväg Senior till närmaste kvällsöppna butik, men där var tidningen slut. Letade efter artikeln på nätet, men hittade inget. Till slut åkte jag och Junior iväg till en annan butik och där fanns den. Så strax innan 22 igår kunde även vi ta del av den artikel som blev resultatet av intervjun för ganska länge sedan. En del sakfel var det, bla så var Baileys namn felstavat! En så viktig detalj!!!

Jaja, här är iaf artikeln, även om den kan vara lite svår att läsa:


Det handlar om den täta relation som mina söner har med sin morfar (och mormor). En relation som jag är väldigt tacksam över. Så mycket hjälp som jag fått genom åren. Alla läkarbesök som jag sluppit släpa med mej två små ungar, eftersom den ena kunnat vara hos mormor eller morfar. Alla semestrar vi varit på tillsammans och alla de gånger som vi behövt vara lite lediga från varandra...

Relationen håller i sej, trots att killarna nu är nästan vuxna. Å det är väl precis som det ska vara? Nu väljer de själva när och om de vill träffas. Relationen består, men förändras lite vart efter :-)


12 kommentarer:

 1. Va kul... Scanna eller fota gärna av sidorna och maila upp till mig. Vill gärna läsa :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I bästa fall ligger ett mail i din gmail nu :-)

   Radera
 2. Vad kul! Ja, det är en gudagåva. Både att ha tillgång till den äldre generationen plus att det också funkar bra!

  Jag skulle önskat att mina föräldrar hade varit yngre och bott närmare, så hade jag fått hjälp och stimulans med mina 4 barn. - Men, de hade goa farföräldrar och de lever än, är 90 resp. 92 i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, generationer finns där för att blandas. Alla lär sej av alla :-)

   Radera
 3. Så härligt och vilken lycka att ni fann tidningen jag är uppväxt hos min morfar och mormor så det finns lite historia hos mig också må du tro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns nog mycket historia hos dej är jag helt säker på :-)

   Radera
 4. Så underbart! Kontakten mellan generationerna blir bara mer och mer viktiga tycker jag idag. Vi har så mycket att ge och lära av varandra. Kram!

  SvaraRadera
 5. Vad kul! :)

  sv:Ja det blir nog en hel del loppisar! ;) Men jag kommer nog skänka en del. Egentligen vill jag bara ta och kasta allt och slippa se det men det är ju onödigt. :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: