torsdag 10 januari 2013

Hjälp oss att rädda ett liv!

Det här är min yngste son och hans nyfunne vän Ismail.
Om man säger Ismail snabbt och lite slarvigt blir det "smajl" (Smile) och det är precis vad han kallar sej.

Smile är en ung, ödmjuk kille som lämnat sin by och flyttat in i turistområdet för att tjäna pengar till sin familj. Till skillnad från många av de andra killarna var han inte så på och jobbig, utan hälsade bara glatt och kunde sedan sitta tyst tillsammans med oss och bara vara. Junior och Smile satt mycket i skuggan och pratade de sista dagarna. Om livet, tankar och en massa annat.

På ytan ser man en ung driftig man som vill sin familjs bästa och som skulle kunna komma ganska långt i livet. Det man inte ser är att han är allvarligt sjuk i malaria, en sjukdom som många dör av i Gambia. Man ser inte heller att han inte äger mer än kläderna på kroppen... han har ingen bostad utan sover på golvet i det utrymme han hyr tillsammans med sin kusin för att sälja tyger och träfigurer. Turismen har minskat och affärerna går väldigt dåligt. Pengar till läkarbesök och medicin har han hittills fått av sin mamma, pengar som egentligen inte finns.

Hans öde har berört oss oerhört mycket och det är svårt att sluta tänka på honom. Vi har nu bestämt oss för att hjälpa Smile och ni kan hjälpa till! Vi gav honom lite kläder och lite att äta, saker han snabbt delade med sin kusin. Nu vill vi göra mer. Vi kommer att sätta in pengar så att han kan gå till läkaren utan sin mammas hjälp. Han behöver även malariatabletter både för att kurera sin sjukdom och sedan som han kan ta i förebyggande syfte. Han behöver mat för att bli frisk.

Vill ni hjälpa till så får ni gärna skicka ett mail till mej; mrinda@swipnet.se så får ni kontonummer där ni kan sätta in pengarna så kan ni vara helt säkra på att dessa kommer fram. Tillsammans kan vi hjälpa den här killen att överleva och få ett bra liv. Snälla ni! Hjälp oss att rädda ett liv!


7 kommentarer:

 1. Stålande initiativ!
  Tyvärr går våra pengar till familjen i liknande situation på Kuba; annars skulle jag gärna hjälpa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet det Ninnibeth. Vi gör alla vad vi kan på olika håll :-)

   Radera
 2. Åh, vad jag känner med dig, Marlene, när man träffat någon på riktigt och vet vart pengarna går, då bara vill man så mycket!
  Nu stöder jag annan form av hjälp, relaterat till familjen, och brukar säga nej, till annat. Men mitt hjärta blöder för allt möjligt.... ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland är det lite jobbigt att ha ett engagerat hjärta. Man känner lite för mycket ibland...

   Radera
 3. Tycker ni gör helt rätt. Ska glad sätta in lite pengar. Dock inte nu. Sänder själv saker till Serbien med buss ett par gånger om året. Har just sänt några kolli och har inte råd idag.
  Många bäckar små...

  SvaraRadera
 4. Bara tänker.
  Långt tillbaka i tiden.
  Jag har varit med om att rädda flyktingar, har upplåtit mitt hem till detta. Har fått jättetack efteråt.
  Tror du hjärtat blöder?....

  SvaraRadera
 5. Man blir berörd, så är det bara. Just nu väntar vi på att han ska svara på vårt mail så vi vet att han är ok. Sen ska vi skicka iväg lite pengar, våra medlemmar har bidragit en del.

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: