söndag 13 januari 2013

Har kanske för många tomtar?

En del av mina tomtar...
Hela gårdagen gick åt till att pyssla runt här hemma och komma ikapp med allt som vi försakat under semestern. Jag var faktiskt inte utanför dörren på hela dagen...

Det första jag gjort varenda morgon sedan vi kom hem var att köra igång en maskin tvätt och vika den som redan är torr. Nu är jag faktiskt färdig med alla sommarkläder, killarna har stoppat in sina kläder i garderoben igen och jag har kommit tillbaka till den "vardagliga" tvätten. Skönt att vara av med semesterkläderna!

Martin mådde inte helt bra, han kände sej trött och ruggig - så han gick och la sej strax innan lunch och sov nästan hela eftermiddagen. Under tiden plockade jag ihop alla julsaker och stoppade undan så mycket jag kunde på egen hand. I år hade jag inte så mycket framme tyckte jag, men det blev ändå några kartonger som skulle ner i källaren igen. Nästa år ska jag ta upp rubbet! Då ska jag gå igenom varenda grej och fördela en del till grabbarna och resten till återvinningen. Jag ska bara ha kvar det jag verkligen tycker om. Det är ett löfte!

Jag får samma känsla varenda år när julgrejerna försvinner; vardagsrummet blir jättestort! Nu känns det rymligt och lättstädat igen och det är ju tur eftersom vi snart ska kalajs här hemma. Om några veckor fyller Junior 18 och Martin fyllde ju 40 i torsdags, så då ska vi ha lite folk här.

Medan jag röjde hemmet laddade jag upp bilder på Smartphotos sida, det tog nästan hela dagen. Drygt 500 bilder finns nu i en mapp och håller på att förvandlas till en fotobok, jag har kommit halvvägs ungefär. Ett perfekt pyssel medan man kollar på tv. Vi tog oss igenom alla avsnitt av Sveriges Mästerkock och Läckbergs två filmer. Så det blev en hel del gjort faktiskt.

I dag fortsätter pysslet med fotoboken, i bästa fall blir den klar idag. Det är just nu ett erbjudanden om 40% rabatt och det vill jag gärna ha, men jag har lite kvitton och annat som ska scannas först. Vi får väl se om jag hinner...

I dag skiner solen! Men det är kallt... men en promenad med hunden ska vi väl kunna fixa? Ha en fin söndag everyhopa  :-)


6 kommentarer:

 1. Så roligt med nya bekantskaper!!!Jag försöker att äta så mycket efter GI som möjligt. Att inte vara konsekvent just nu gör säkert att jag inte uppnår något resultat. Jag måste vara sträng mot mig själv.(Tycker jag i alla fall) Att äta lördagsgodis är livsfarligt just nu för då fastnar jag i sockerfällan igen, måste bli fri från det. Men jag förstår din omtanke. Såg att du jobbar i Viktväktarna så jag kommer nog tillbaka till dig för några goda råd framöver.Hoppas att jag får det. Ha det.... :)

  SvaraRadera
 2. Min jul är borta, så nu pratar jag inte mer om den.
  Nu får vi vänta på påsk.
  Du har varit flitig, läser jag. Fotobok. Ja, det är kul att ha minneskort (du hör väl att jag ordleker?)
  Jag har varit ute också. Känns alltid bäst efteråt ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var kallt men man kände sej duktiga när man kom in igen :-)

   Radera
 3. ja det brukar ju vara en del o göra när man varit borta så där :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: