onsdag 4 juli 2012

Lögner!

Jag har väldigt svårt att acceptera lögner och just nu drabbas jag av det gång på gång. Jag vet inte hur jag ska hantera folk som ljuger, hur gör man? Jag blir ledsen och besviken och konfronterar, skäller och gnäller - men det verkar inte hjälpa.

Varför ljuger vissa människor? Kan man någonsin tro på vad de säger? Kan man lita på vad nån säger?

När man drabbas av lögner vet man snart varken ut eller in. Man vet inte vem man kan tro på. VAD man kan tro på. Vad är sant och vad är falskt?

En liten vit lögn har vi väl alla dragit till med, men stora lögner om viktiga grejer och gång på gång... Jag vill inte höra dem! Jag vill veta sanningen hur ful den än är och hur ont den än gör! Lögner är bland det värsta jag vet!

VARFÖR kan inte folk hålla sej till sanningen?!


7 kommentarer:

 1. Det är en mycket intressant fråga, varför en del ljuger.
  Någon orsak måste det finnas, för det är ju enklare att hålla sig till sanningen, då behöver man inte riskera att försäga sig.
  Usch, vad jobbigt, Marlene. Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det kanske så att man har sin egen verklighet...?

   Radera
  2. Ja, det kan vara så! En del anpassar ju sin egen verklighet.
   Bra fundering!

   Radera
 2. Oj, nej det är verkligen INTE kul :(

  SvaraRadera
 3. Finns ju människor som ljuger sjukligt (för att dom måste "typ" pyronami osv) men jag antar du menar folk som ljuger "fult" om än det ena än det andra!Säg ¨åt dom vad du tycker (konfrontera) om du vill ha dom kvar i bekantskapsktresen! Vill dom vara dina vänner så skärper dom sig annars är dom inte värda något mera! Är det människor i periferin så SKIT i dom lyssna inte bry dig inte dom betyder inget och vet jag/vi sanningen så är det ju NOG!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa "bekantskaper" kan man inte välja bort... hade jag kunnat så hade det varit enkelt.

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: