lördag 30 juni 2012

Jag väljer...

Jag säger ju ofta att man väljer hur man vill må och att man väljer hur man vill ta motgångar. Nu har livet prövat mej en del den här veckan, jag har varit arg, ledsen, besviken och frustrerad - nu väljer jag att gå vidare!

Det är inte lätt att svälja en massa känslor och trampa vidare, men ibland måste man. Man kan inte gräva ner sej för mycket, då kommer man aldrig upp igen. Visst är läget fortfarande knepigt, men det blir ju inte bättre av att jag går runt och funderar hela tiden. Jag vet vad jag har och att det förmodligen kommer mer negativt, men jag kan inte fastna i det. Då har jag ju inget värde i min vardag. Om de negativa känslorna vinner så kan jag ju lika gärna lägga mej ner och dö och det vill jag ju inte. Jag gillar ju mitt liv. Iaf ända fram till för sisådär 3 veckor sedan...

Alltså väljer jag att gå vidare och att jag vid nästa smäll inte låter den överskölja och slå omkull mej. Jag är fortfarande besviken och har svårt att veta vad som är sanning och lögn och om det ska komma fler lögner, men jag får gå på magkänslan och hoppas på det bästa.

Just nu skiner solen, efter att ha varit ösregn hela natten och förmiddagen. När solen skiner känns livet lättare. Killarna är iväg på sin andra dag av dykkursen, idag ska de dyka i svenska vatten för första gången. De kom hem sent igår kväll och var både hungriga och trötta, det blir nog likadant idag. Jag har alltså även hela denna dag för mej själv. Igår låg jag mest och läste och tvättade, idag blir det en upprepning av gårdagen. Jag har varit och handlat också och köpt varsin liten överraskning till killarnas matsäck imorrn. Hoppas de blir glada  :-)

Jag väljer att gå vidare trots motgångarna, hur skulle du göra? Hur reagerar du när livet går emot dej?


4 kommentarer:

  1. Jag skulle gjort samma som du!
    Jag är inte långsint - det måste vara jobbigt.
    Det är klart att en massa känslor kommer fram, men det är fullkomligt naturligt. Man kan inte tiga ihjäl någonting.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara bryt ihop och gå vidare, eller hur det nu var...

      Radera
  2. Usch ja - det är inte kul när tjaft händer.
    Man får bita ihop och veta att det lägger sig:
    this to shall pass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som sagt: bryt ihop och gå vidare... Ses imorrn :-)

      Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: