lördag 12 maj 2012

Bekymmer lockar...

Vi människor är väldigt konstiga!
När jag skriver glada blogginlägg och livet känns härligt, då slutar folk att läsa. När jag däremot mår skit och ser allt i gråskala, då har jag mängder med läsare. Varför är det så?

Gillar man att läsa om andras elände? Mår man bättre själv då? Är det så att andra skitliv får mitt liv att se bättre ut? Det är ju nästan lite tragiskt faktiskt... Det borde ju vara upplyftande att läsa en glad text och kanske lite peppande att må bättre själv. Att dras med av andra elände är väl inget man strävar efter?

Jag läser en mängd olika bloggar varje dag och visst, är det någon som skrivit väldigt svart och ledsamt så går man väl in där fler gånger för att se om h*n mår bättre under dagen eller om det hänt något mer. Så är det ju... Men om någon är glad kan jag glädjas med den och lämnar gärna en kommentar.

Man får ju skriva vad man vill på sin blogg, så är det ju. Men det är ändå fascinerande vad och hur folk väljer att läsa. Det här blogg inlägget är varken ledsamt eller glatt, det bara är... så är det när jag funderar lite  :-)

Alla behöver vi bekräftelse och stöd, så min uppmaning till er idag är att lämna en kommentar på alla bloggar ni besöker idag. Bara ett litet "hej, ha en bra dag" räcker hur långt som helst!

Kram på er!

7 kommentarer:

 1. Jag lämnar alltid ett långt eller kort avtryck i dom bloggar jag läser.....
  Jag måste säga, att jag tycker om att läsa att folk mår bra, blir lite orolig när det är skit, det blir en energitjuv, fast det är klart - jag följer lite extra då.
  Vi är alla olika, och tur är väl det! Och alltid skönt att få en cyberkram!

  SvaraRadera
 2. Jag läser ofta men lämnar numer inte alltid en kommentar efter mig. Jag upplever det som att folk läser när man är olycklig men de kommenterar väldigt sällan under de inläggen. Skriver man istället något helt oväsentligt så får jag alltid fler kommentarer men kanske färre läsare... Knasigt det där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man undrar ju vad folk vill ha? Jag ser lixom inget mönster i kommentarerna, inte ens när jag försöker att provocera :-)

   Radera
 3. Svar: Nej tyvärr inte :( det är därför jag är så besviken nu. Jag vill ju ha babyfötter :) Kram

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det är så fantastiskt i bloggvärlden. Jag läser ena dagen om glädje, och nästa om sorg -precis som livet är. Sålänge man inte hamnar i ett ekorrhjul och inte kan se andra ljusglimtar i livet så är det okej. oavsett om livet är skit ibland så är det också viktigt att vara tacksam för om man ser sig omkring så finns det alltid någon ljusglimt om dagen. Alltid. :)
  jag är ju exempelvis inte alls alltid så långrandig i min blogg, medan jag i nästa inlägg blir rikigt djup. Min akilleshäl är att jag nästan aldrig svarar på kommentarer men det måste man inte heller. Jag läser dem - tar åt mig - och svarar på bloggens nästa inlägg om det är värt att nämnas i svarsform :)
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det är roligt när bloggägaren svarar på ens kommentarer, men självklart gör man ju som man vill :-) Din blogg är lika mycket upp och ner som min!

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: