söndag 1 april 2012

I höst blir det barn!

Nä, vi ska inte ha barn - det är ju faktiskt omöjligt numera  :-)

Däremot ska min kusin och hans fru få en liten till hösten. Igår träffades vi när vi firade min Farmor och fick se den lilla kulan på magen. De har kämpat i fem år och haft flera missfall, men nu ser det ut att gå vägen.

Vi satt och pratade om både graviditeter, barn, föräldraskap och barnuppfostran och det enda råd jag egentligen gav var att lyssna inåt och gå på magkänslan. Det har funkat rätt bra för mej. Skulle man lyssna på allt som andra säger så skulle man nog bli knäpp, men att lita på sin känsla tror jag är rätt väg att gå. Åsså sa jag att om de känner någon som har äldre barn och som de tycker har varit en bra förälder, så kan man ju alltid be om stöd hos denne.

Självklart sa de precis som alla andra blivande föräldrar att könet inte spelar någon roll så länge barnet blir frisk. Å då sa jag precis som jag brukar säga: vad händer om det inte är friskt då? Skulle det vara en sån katastrof? Förvånat och en smula fundersamt tittar de på mej och svarar sen att det skulle ju faktiskt inte spela någon roll, bara det blir ett barn  :-)

För så är det ju! Vad spelar det för roll om det fattas ett ben eller barnet har en synskada, adhd, downs eller vad det nu kan vara. Det är ju ett barn och det är tillverkat av kärlek av kärleksfulla föräldrar! Huvudsaken är ju att det blir ett barn och att både mamma och bebis mår bra efter förlossningen. Man klarar det mesta och det finns hjälpmedel för nästan allt. Lite skavanker är ingen katastrof  :-)

I höst blir det barn!

.

4 kommentarer:

 1. Att man önskar sig friska barn är ju inte en önskan för egen del, utan för barnets egen skull; man lär sig klara av det mesta, men jag ser helst att mitt barn inte utsätts för hälsoproblem om det kan slippa...
  Visst spelar det roll om mitt barn inte är friskt; man vill ju det bästa för sitt barn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som de sa "har man väntat i fem år spelar det faktiskt ingen roll, bara det blir ett barn".

   Radera
 2. Men för barnet själv så spelar det nog roll om det är handikappat eller sjukt?
  Jag önskar mig inte friska barn för min egen skull; mitt jobb är att ta hand om & stötta mitt barn genom livet, men för barnens egna skull så vill jag naturligtvis att de ska vara friska & inte behöva möta nå' extra utmaningar än de som vi alla går igenom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man föds med ett handikapp eller sjukdom så är det det som är normalt. Klart man vill sina barn bästa och att de är friska, men även som handikappad kan man leva ett rikt liv. Å man är ju lika glad för det nyfödda barnet oavsett en och annan defekt.

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: