måndag 28 november 2011

Ny fettdiet... gamla Viktväktarna!

Paulun har gjort om LCHF till LCHQ och när man kollar lite närmare på den dieten är den väldigt lik Viktväktarnas program. Varför uppfinna hjulet en gång till? Den gamla GI-gurun har helt plötsligt förstått att kroppen även behöver kolhydrater och att läkarna nu börjat avråda folk från att använda framför allt LCHF. Hjärnan klarar det helt enkelt inte. Att man som Paulun påstår även omvandlar fett till muskler är ju förstås helt fel! Man får inte muskler bara av att äta annorlunda - det måste man faktiskt träna för att göra...

Så nu är vi där igen: man får äta allt, men inte hela tiden eller hur mycket som helst. Så har VV alltid fungerat och kommer alltid att fungera. Å jag hävdar igen att man inte kan äta mer än man gör av med, oavsett vad man äter. Sunt förnuft och gammal kunskap helt enkelt.

Å ni som är intresserade av Viktväktarna ska absolut göra ett besök i någon av våra klasser nästa vecka. För då händer det grejer!

.

3 kommentarer:

  1. En sak som du ska kolla närmar på innan du skriver är vad GI innebär. Det innebär att du ska äta långsamma kolhydarter. Inte att du ska avstå från kolhydarter vilket LCHF påstår. Så han har aldrig påstått att man inte behöver kolhydrater.

    SvaraRadera
  2. Ja, som Anonym säger, det handlar om långsamma kolhydrater och inte i enorma mängder, mycket protein och fett - men bra kvalitet på fetten - ABSOLUT inga lätt&lagom eller sånt påhitt. Nu vet jag inte vad LCHQ säger om sötningsmedel, förhoppningsvis big no-no. Sen vet jag inte vad VV sa om godis och socker och sånt förr, men när jag gick på VV så var det ju röda prickar för godis och man kunde träna ihop röda prickar och leva på godis i princip, och det har INGENTING med LCHQ att göra.

    Sen citat om att fett blir till muskler är säkerligen felcitat. Självklart kan man inte förvandla fett till muskler enbart genom kost, man måste ju träna också.

    SvaraRadera
  3. OJ, det var länge sedan det var prickar! Godis och socker är förstås sånt man ska äta så lite som möjligt av men det är itne förbjudet. Inget är förbjudet i VV´s program - det handlar om sunt förnuft och att man måste hålla koll på sitt intag. Det där med sötningsmedel är upp till var och en att avgöra om man vill äta eller inte.

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: