söndag 19 november 2017

Julbord på Silja Galaxy

I helgen åt jag mitt andra julbord för året och Martin sitt första. Vi brukar testa båtarnas julbord, så blir det även i år, vi började med Tallinksilja. I fredags klev vi på Galaxy som skulle ta oss från Stockholm till Åbo och tillbaka igen. Med på resan var även Heidi som har bloggen Seafun och hennes familj.

Vi hade sk Early Boarding, vilket innebär att man får gå på lite tidigare än de andra passagerarna. Så skönt att slippa all trängsel, ligga på sängen en pytteliten stund och byta om innan det är dax att börja jobba. För det är ju det vi gör på de här resorna, vi jobbar. Därför ber vi om en hytt som ligger lite lugnare, så vi både får sova och kan sitta och skriva ostört.

Kl 19 skulle vi träffa kökschefen ombord, få all info och fota julbuffén. Jag fotar, Martin lyssnar och filmar. 19.30 får gästerna komma in och då hade även vi plats i matsalen för att testa maten. Vi delade bord med Heidi och hennes familj, rätt skönt eftersom vi sitter med instagram allihop och verkligen dissekerar varenda tugga. Andra skulle nog tycka att vi är rätt knäppa... bild på allt, pill med mobilen, filma lokalen och maten, diskutera om allt vi äter. Vilket betyg får skinkan/jansson/sillarna osv. Allt dokumenteras.

Efter julbordet ser vi alltid showen, den här kvällen var det Måns Zelmerlöw, som vi skulle försöka få bilder på. Kryssningschefen hjälpte oss med platser i nattklubben och trots att det blev lite missförstånd och trots att en av vakterna var riktigt otrevlig blev det ändå några hyfsade bilder. Vakter som utnyttjar sin makt på ett otrevligt sätt bara för att visa att han har makt är inget annat än idioter. Så var det med den här pösmunken som var något av det otrevligaste jag träffat!

Showen med Måns var ju ingen direkt julshow, den fick vi dagen efter precis innan vi kom tillbaka till Stockholm. Då fick vi njuta av Solumakers och av Siljas egna artister som gav oss lite julfeeling, men inte så mycket. Det var bara början på showen som var julinspirerad, sedan var det som vilken kryssningsshow som helst. Bra, men inte jul.

Man kan väl konstatera att det inte riktigt är jul än hos Silja, iaf inte på Silja Galaxy. Trots att julbordet startat så har inte julpyntet kommit på plats än och julshowen är lite för lite jul. Julbuffen är uppdukad och det med råge! Här finns hur mycket som helst att välja på och för den som är vegetarian och tom vegan så finns det massor med gott. Vad sägs om gravad lax, som egentligen är morötter? Jättegott! Det övergår mitt förstånd hur man kan få en morot att smaka rökt fisk... men det gör den faktiskt.

Skinkan är till belåtenhet, precis som Jansson. Det finns ingen lutfisk och ingen sill som är båtens egen. Men där finns ett dignande efterrättsbord med både ostar, bakverk och godis. Överhuvudtaget så finns det mängder med mat! Och allt är fräscht och gott. Man har försökt att mer och mer gå över till certifierade råvaror och tänker mer och mer på miljön. Allt är helt ok! Men jag hoppas att julpyntet kommer på plats, för julfeeling får man inte! En tomte vid godiset räcker lixom inte för mej. Å jag tycker nog att har man börjat servera julborden så ska man gå hela vägen - även om det är en bit kvar till advent. Vi vill ha mer jul helt enkelt, inte bara i matväg  :-)

Nästa helg är det Birkacruises tur och när vi åkt sista kryssningen om två veckor kommer vi att ha en jämförelse mellan Östersjöns julbord på Du i Fokus. Förra året såg det ut så HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: