söndag 5 november 2017

Årets godaste tävling! Vinn en lakritskalender från Lakritsfabriken!

Vad sägs om en ny tävling? Den här gången kan en av er vinna en lakritskalender från Lakritsfabriken! I mina ögon en av årets bästa tävlingar, jag älskar ju lakrits  :-)

24 luckor fyllda med lakrits, både gamla klassiker och nya smakkombinationer. Kalendern innehåller även två tävlingar med möjlighet att vinna ännu mer lakrits!

Tävlingsreglerna är som vanligt enkla:

* Gilla bloggen på FB

* Berätta i en kommentar här nedan om ett julminne du har; roligt, sorgligt eller kanske dråpligt.

* Ange din mailadress i samma kommentar

Delar du inlägget får du en stjärna på himlen :-)
Tävlingen avslutas 19/11 kl 23.59.

(Ibland fungerar det inte att kommentera från mobil, testa från en dator istället om det krånglar eller maila svaret till mrinda@swipnet.se)


Tack Lakritsfabriken för årets godaste samarbete  :-)

21 kommentarer:

 1. Kommer ihåg när farfar levde & han var dement vi skulle fira jul hemma hos mamma & pappa. När vi sitter vid bordet frågar farfar vad de var för tönt där borta i hörnet? Det var min brorsa han menade 😂😂😂. Vi sa farfar det är ditt barnbarn jaha sa han. Retar fortfarande min bror om händelsen. Carolazofia@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Jag som älskar julen har massor av minnen att dela med mig. Som dom jular vi Firade med bla mormor och morfar på Härjarö. Julotta, promenader i trollskogen, grillning över öppen eld, isen vid vattnet som gav ifrån sig vackra ljud. Massor av sällskapsspel. Så fina minnen.
  Men alla jular har inte varit enbart positiva. Min första jul efter att jag flyttat hemifrån var jag så stressad över allt jag ansåg skulle hinnas med att maken sparkade ut mig några timmar för att hämta andan. Hahaha... Förra året firade vi med sorgen närvarande. Att se min nyligen bortgångna mammas favoriter på Kalle Anka var bitterljuvt. Men vi fick en fin jul ändå.

  Haha... Jag är sämst på att välja ett minne... Tror jag blev distraherad av den fantastiska vinsten., ��

  w.linda@telia.com

  SvaraRadera
 3. Minns julen 2006 med extra glädje. Min mellankille var då nästan exakt 3månader och skrattade första gången då han såg ljusen i julgranen. Ett minne jag aldrig kommer glömma och som glädjer mig varje jul! ❤️

  rebeqqa@hotmail.com

  SvaraRadera
 4. Jag har många fina minnen av julen. som barn när vi åkte runt på typ 5 ställen på samma dag, puh. slutat alltid med att min fina storebror kräktes vid samma kurva (så går det när man bara äter sill och julgodis). Andra jular då vi önskat oss samma saker och någon fick det man önskat och man själv fick något helt annat... Eller första julen i eget hus då vi vägrade åka runt. Alla som ville träffa oss fick komma till vår röra med en tremånaders bebis och inflyttade sedan 10 dagar... Kom ihåg att vi inte hade råd med julklappar till varandra pga vi satsade på att bjuda släkten på fin jul. Jag fick i alla fall en schampohylla till duschen... som vi fortfarande skämtar om:) För två jular sedan bröt vi återigen traditionerna och firade med våra 4 barn på Gran Canaria, där mötte vi tomten i badkläder och njöt av att ha det bra tillsammans. Härliga jular då man oftast kommer ihåg det bästa såsom värmen ljusen, barnens ögon och allt mys. För några år sedan kunde vi knappt ha julgran då minstingen välte den för att komma åt de fina ljusen och pyntet...Vatten överallt och krossade kulor..Vore mysigt att tillsammans med kalender skapa magi och räkna ner dagarna till jul med kalender fylld av godsaker.

  SvaraRadera
 5. En jul för ungefär 10 år sedan,så är det mellansonen tur på 7 år att få börja öppna sina paket, hemma hos oss öppnar en i taget o alla sitter med förtjusning o tittar på, paket efter paket öppnas upp o helt plötsligt utbrister sonen vad är det här för nånting o sliter upp en bh o vi skrattar för fullt o inser att ett paket visst hamnat lite fel hahhaha leckremo6@gmail.com

  SvaraRadera
 6. När jag var liten och bodde hemma så bar julen speciell så min mamma fyller år på just julafton, detta innebär tyvärr att allt som oftast så kommer hennes födelsedag lite i skymundan trots att vi försöker så blir det ändå inte "hennes" dag. Ännu mindre nu när barnbarnen kommit och två av dem också firar födelsedag i nära anslutning till hennes dag (17/12 och 31/12). Hade jag vunnit så hade jag därför gett denna kalender till henne då lakrits är hennes favorit. Mail:Linda.brolin@yahoo.se

  SvaraRadera
 7. Jag kommer ihåg den julen när min dotter var fyra-fem år och jag hade bett en granne vara jultomte. Vi ville att familjen skulle vara samlad så att hon inte skulle sakna någon. Hon blev lite rädd i början, men hon har alltid haft en förkärlek till paket så tillslut tog hon mod till sig och hämtade dem från den skumma jultomten. <3 irene.helmersson@live.se

  SvaraRadera
 8. Bästa julminnet är egentligen ett par jular. När jag var liten firade vi alltid jul ute på landet hos min farmor och farfar med stort julbord, massa paket, dans runt granen och fastrar och farbröder och kusiner och lite andra släktingar. Underbara julaftnar som gjort att jag älskar julen fortfarande!

  Mvh
  Annika
  annkina@gmail.com

  SvaraRadera
 9. Finaste julen var 2009 - då vi äntligen hade fått vårt första barn efter många års längtan och på vårt sista IVF-försök.
  Hon föddes 16/12 efter överburenhet och jäkelskap, tre dagar senare fick jag panik inne på BB då de satte in julgranen - fattade inte att det var så nära jul! Så tiggde till mig att bli utskriven :-)
  På julaftonsförmiddagen åkte jag till min farmor så hon fick se sitt nya barnbarnsbarn och på kvällen satt makens mormor och höll vår dotters hand när hon sov.
  Att dessa två tanter fanns med på dotterns allra första julafton känns underbart.
  De finns tyvärr inte mer, och vi saknar dom...

  Följer dig på Facebook o instagram sen förut.
  Är usel på att kommentera dock, sorry! /Camilla W
  wihlborgskan"a"gmail.com

  SvaraRadera
 10. Första året min man skulle vara tomte åkte han lite fort på den lokala affären och köpte en billig tomtemask. Vad han då varken visste eller tänkte på är att en billig mask kan ha förmågan att tappa håret i skägget....

  Så när tomten knackar på dörren och sonen går dit står det en tomte som bara hostar och kväser i en sur och stressad tonart. Den normalt orädde sonen blir livrädd, alla vuxna gapskrattar och tomten hostar!

  Resten av kvällen hade jag en rödögd man som hostade upp lite tomteskägg regelbundet så för att kompensera upp honom för den julupplevelsen vore det jättekul att vinna den fina kalendern till honom!

  Gillar sedan läge på FB

  Min mail: fru.p@hotmail.se

  Håller tummarna nu

  SvaraRadera
 11. Mitt "sorgliga" julminne är när jag är liten och tomten kommer på besök . Tyvärr hade min pappa gått ut och handlat kvällstidningen . Tomten kom - och min lillasyster blev livrädd och skrek "som en gris" . Tomten försvann fort - och jag hann inte krama honom . Bestämde att nästa Jul skulle tomten få en kram ! Han kom aldrig mer - eftersom min lillasyster blev så rädd ! Det glömmer jag aldrig ! ( Gunilla.M.B )

  SvaraRadera
 12. Min mailadress / Gunilla.M.B = Gunilla.buder@hotmail.se ( små bokstäver )

  SvaraRadera
 13. Jag hade en julafton för snart 8 år sedan, där jag verkligen inte ville fira jul. Jag hade blivit dumpad av mitt livs första kärlek. Precis allt var pest och pina. Jag bodde då i Malmö och skulle ut till familjen ute på landet utanför Trelleborg. Redan när jag vaknade upp, var jag ledsen och besviken. Men alla i min familj ville ha mig där, trots de visste hur jag mådde. Men det blev katastrof redan från första stund jag anledde. Bråk och klagande. Så jag valde att gå, från min systers familjs hus in till Trelleborg, en sträcka på 15 km, i ren ilska och frustration. Väl i Malmö igen, hade Kalle Anka och hans vänner precis börjat, men jag kände ej glädje med något den julen. Men jag fick iaf julklapparna i januari istället, när väl livet vände till det bättre igen. Numera firar jag jul som vanligt, men den julen blir ett minne av dålig karaktär. Ingen kul historia, men ett minne som visar hur en människa kan må efter förlorat sitt livs första kärlek.

  Jesper.skold@gmail.com

  SvaraRadera
 14. Mitt bästa julminne är min mormor, i själ och hjärta är hon fortfarande med på julen och kommer så vara under alla mina levnadsår:

  Jag kan blunda och känna doften av hennes hår,
  nerför kinden rinner en glädjefylld tår,
  jag kan höra hennes nynnande röst,
  som en värmande gyllene tröst,
  det är "Beauty with heart" som fyller hennes själ,
  och på julen lever hon kvar i oss mer än väl,
  hennes sagor, recept och ljuvliga små troll,
  utan dem spelar julen inte någon roll,
  hon är den finaste och lever i oss alla,
  och värmer vårt inre när vi är kalla,
  en mormor som lämnat oss men alltid finns kvar,
  hon är det finaste julminnet jag har!

  Tack för en fin blogg!
  Petra
  gnuttisen@hotmail.com

  SvaraRadera
 15. Jag fick nog det värsta, men på vissa sätt ändå ett fint minne, förra året på Julafton. Min mamma, som alltid funnits där, blev sjuk i november. Vi for fram och tillbaka, vakade och hoppades, grät , var rädda och pratade och hoppades ännu mer...
  På Julafton, strax innan Kalle, gick hon bort och världen blev tom.
  Med sex barn hemma och en man som lyfte mig gång på gång under hela tiden, kramar och tårar i mängder och julbordet som ändå var färdigt var det en mycket känslosam Jul...på något sätt blev det ändå ett minne att lägga till, mams finns ju med i min favorithögtid nu, på sin dag - hon hette Eva <3 Just nu är allt bara jobbigt, man bearbetar och vet exakt vad man gjorde förra året, varje dag. Hur Julen blir, vet jag inte , den ska bli så bra det går <3
  Men den oerhörda, omvälvande kärleken i allt detta....ja, det är fint, det hjälper <3
  Kram på dig <3

  SvaraRadera
 16. Åhh, vilken underbar tävling!!! Lakrits är det bästa som finns!!

  Jag tycker att det allra bästa händer precis innan jul; förväntningarna, stämningen, förberedelserna, spänningen. Och sedan blir varje julafton likadan som alla de andra julaftnar. MEN för några år sedan var det faktiskt den bästa julen vi haft i vår familj; alla var glada för julklapparna- inga sura miner som det kan bli om man inte får det man önskar sig, maten blev perfekt- ingen bränd skinka, vi hann se Kalle Anka FRÅN BÖRJAN- ja, stressigt är det allt den 24:e, vi drack lite för mycket glögg så vi dansade på bordet (brukar inte hända) och hela familjen var för en gångs skull samlad. Det var magiskt och så lyckat!
  Ha det gott! jag har gillat din fb sida, samt delat tävlingsinlägget :)
  Mvh Emely, emely.drugge@hotmail.com

  SvaraRadera
 17. Självklart vill jag vara med. Gillar/följer på Facebook.
  Måste lyfta förra julen då jag jobbade vid kyrkansjulbord. Det blev väldigt känslosamt där vi delade en socialsamvaro tillsammans. Alla fick gå därifrån mätta, varma och med en delad jul. Allt det som julen ska vara.

  jessolofsson@yahoo.se

  SvaraRadera
 18. Delar <3 Jag satt ensam på julafton och packade upp en present som jag fått av en ny kär vän...i paketet låg det en mjukis som fick bli mitt sällskap.. femtiotalistisk@gmail.com

  SvaraRadera
 19. Mitt bästa julminne ägde rum mitt i sommaren, på självaste julafton!! 35 grader i skuggan på Bondi Beach i Sydney, Australien. Jag var 19 år och backpackade runt. Hade varit borta i fyra månader och hemlängtan var otroligt stark. Jag låg och halvsov i den gassande solen. Plötsligt får jag en iskall dusch över mig. Sätter mig upp med ett ryck och ser … JULTOMTEN. Men inte vilken tomte som helst, utan min syster som också är ute och reser!!! Plötsligt var det inte så jobbig att vara borta över julen! (Det var mina kompisar som hade planerat alltsammans!)

  (Följer dig på fb Paola Allegrini på)

  SvaraRadera
 20. När vi ett år träffades alla kusiner och mostrar hemma hos mormor. Det var underbart för oss barn, det var paket överallt. Det var så fullt under granen så den vickade under middagen och då gav morfar upp. Han hämtade en krok som han skruvade fast i taket sen band han ett snöre runt granen och hissade upp den så den hängde i taket med alla paket under. Önskar att man hade haft mobilkameran på den tiden.

  paulaluxhoj5@hotmail.com

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: