söndag 29 oktober 2017

Känslan när man kommer ikapp

Den där jobbiga känslan när man tappat kontrollen är fruktansvärt jobbig, särskilt om man som jag är ett kontrollfreak. Känslan när man börjar komma ikapp och återfår kontrollen är däremot riktigt skön, där är jag nu  :-)

När jag kom hem från Kroatien förra söndagen var jag helt slut och fram till i fredags gick allt i ett helt galet tempo där jag knappt ens hann sätta igång datorn. Mailen har lästs på telefonen och de flesta svaren har fått vänta. Högarna på vardagsrumsgolvet med grejer att skriva om har växt till orimliga proportioner, jag har ingen brist på material iaf...

Igår och idag har jag tagit tag i det viktigaste; hemmet, hunden och mailen. Sängarna är renbäddade, bilen får plats i garaget igen, sista ljusslingan är uppsatt, hundens klor är fixade och pälsen genomborstad, hemmet är dammsuget och mailen sedan ett par veckor tillbaka är genomläst och svarad på. Så otroligt skönt att känna att läget börjar komma under kontroll igen även om det är mycket kvar.

Redan i somras fixade jag veckomenyerna ända fram till februari. Det tar en kväll eller två, men sen slipper jag tänka på det mer, förutom när det ska läggas in på bloggen. Jag lägger in 2-4 veckor i taget och kan sedan helt lägga det åt sidan ett tag. En dag i veckan brukar jag sätta mej och mata in mängder med texter på Du i Fokus, så behöver jag bara fixa recepten däremellan. Dessa provlagar vi på helgerna. Jag hittar ett spännande recept som Martin utvecklar och lagar, jag fotar och lägger in det i datorn. Just nu står en spännande efterrätt i frysen och väntar på att bli testad.

Jag är alltså nästan ikapp, men helt ikapp kommer jag aldrig. Det kommer hela tiden en massa nytt som läggs ovanpå det jag inte hunnit. Men nu har jag nästan en helt ledig vecka framför mej och den ska utnyttjas väl. Så hoppas jag att jag nästa helg ska kunna känna att jag tom ligger lite före... I wish! För nu börjar julborden... tre julkryssningar på lika många helger och ett gäng julshower på det.

Jag klagar absolut inte! Jag har valt detta liv helt själv. Men jag kunde väl aldrig i min vildaste fantasi tro att min lilla idé om ett webbmagasin för 45+are skulle bli så poppis. Det är ju jättekul! Jag är mer än stolt faktiskt. Men det är ju lite jobb och när jag tappar kontrollen blir det lätt pannkaka och det vill jag ju inte. Så jag får helt enkelt anpassa mej och göra så gott jag kan och hoppas att alla blir nöjda.

Just nu känns det iaf ok, jag är nästan ikapp. Imorrn kanske jag är ännu mer ikapp, det visar sej  :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: