tisdag 11 juli 2017

Kåseri om myggor?

Jag har lite bloggtorka idag och bad därför mina vänner om hjälp. Jag bad om förslag på Facebook om bloggämnen och fick en mängd olika förslag, det ena knäppare än det andra kan man väl säga. Vad sägs om Hesa Fredrik, Silvertejpens förträfflighet eller ett kåseri om myggor? Säga vad man vill om mina bekanta, idéer har de iaf  :-)

Kan man göra något av deras idéer då? Vi får väl se...

Alla med hyfsad hörsel och boende i Stockholm var väl lika förvånade som vi när Hesa Fredrik började tjuta exakt kl 22 här om kvällen. Jag är lite förvånad över min reaktion faktiskt... jag satt bara kvar i soffan och konstaterade att den tjöt på fel tid och undrade mest varför. Trots att jag vet exakt vad man ska göra när den tjuter! Vet ni det?

När Hesa Fredrik tjuter på annan tid än första måndagen kl 15 var tredje månad så ska man stänga alla fönster och sätta på radion för vidare information. Inget av detta gjorde vi! Vi lät balkongdörren vara öppen och kollade in text-tv för att se vad som stod på. Men där stod det ju inget... inte heller på polisens sida. Så jag gjorde som många andra och kollade på FB, där får man alltid svar och det fick vi den här gången också. Efter en alldeles för lång stund, tycker jag. Aftonbladet var nog först med att skriva att något gått fel och att det inte var skarpt läge. Så kunde man lugna ner alla dem som faktiskt tog larmet på allvar och agerade som man skulle.

Nu var det tydligen mänskliga faktorn som felade, någon som tryckt in en knapp som inte skulle tryckas in. Myndigheten kanske skulle ha lite silvertejp på knappar som inte ska tryckas in? Jag menar, silvertejp kan ju användas till mycket. Alla vet vi väl om silvertejpens förträfflighet och att det som inte går att laga med silvertejp faktiskt är trasigt på riktigt.

Personen som gav förslag om silvertejp som bloggämne hade precis lagt upp en bild på sina egenhändigt lagade glasögon. Är man på landet, mitt ute i ingenting, då är goda råd dyra när just glasögon går sönder. Glasögon är ju ganska bra att ha lixom. Här hemma är det Martin som lagar med silvertejp. Hans specialitet just nu är båtarna till sandaler som sulan släppt på och som numera pryds av tejp för att hålla ihop allt. Förra tejpen höll iaf ett par veckor, nu sitter det en ny där. Den roligaste lagningen (men förmodligen livsfarlig) såg vi när vi var ute och gick häromdagen då en rejält krockad bil kom körandes. Det var silvertejp från taket till under grillen för att hålla igen motorhuven och ihop sidoskärmarna... men det funkade ju! Alltså var den inte så trasig egentligen, silvertejp kunde ju laga den  :-)

Så var det det där med myggor. Har ni sett några myggor än? Vi har bara haft problem en enda kväll och det var i början av sommaren när jag fick syn på en igelkott i trädgården och flög ut med kameran. I bara t-shirt och trosor låg jag och kravlade i gräset för att få bra bilder, och jäklar vilka bra bilder jag fick! Å myggbett! När jag kom in var jag helt sönderbiten över hela kroppen och Martin räknade till över 20 blaffor till myggbett. Å ni vet alla hur de där första myggbetten kliar... massor! Men det var det värt, bilderna och filmerna jag också tog blev jättefina! Lite får man offra för konsten har jag hört.

Ja, ni ser - det gick ju att få ihop lite jidder av mina vänners förslag. Jag lovar att vara mer strukturerad imorrn  :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: