tisdag 6 juni 2017

Vissa blir snyggare med åren

För fjärde gången firar vi Nationaldagen tillsammans med Lotta Bromé i direktsändning på Sveriges Radio. Och det är nästan på dagen 20 år sedan Lotta och jag träffade första gången.

2013, 2014 och 2016 har vi tillbringat Nationaldagen i Radiohuset på Gärdet i Stockholm. 2015 var en lördag, då sänder man inte P4 Extra och därför hoppade man över det året. Vi passade på att åka till Varberg och krocka med den där älgen istället...

Så idag var det dax igen! Klockan 13 körde sändningen igång och vi var förstås där. Café Bromé är ett slags kafferep både live i studio och på radion. Folk får bidra med kakor och är samtidigt med i en baktävling. I år var det 11 eller 12 olika kaksorter, men två diskades eftersom de var bullar och inte småkakor. I kakjuryn var bla Birgitta från Hela Sverige Bakar och Carl-Jan Granqvist.

Vi började med kaffe och kaka och satte oss sedan till rätta inne i studion. Artisterna brukar vara väldigt aktuella och himla bra, så man kan vara säker på bra underhållning i två timmar - helt gratis! Så var det även i år! Först ut var Peg Parnevik som drog av två låtar. Mellan låtarna berättade hon om sin oerhörda scenskräck och att hon tom fixade läkarintyg när hon gick i skolan för att slippa prata inför hela klassen. Nu står hon alltså på scen och ska dessutom ut på turné... lycka till av hela vårt hjärta, säger vi! Jag har nästan inte lyssnat något alls på Peg förut, men gillar hennes stil.

Efter lite mer kakor (jag har nog gått upp två kilo!) var det Nanos tur! Tumbagrabben som vann folkets röst i Melodifestivalen. Han körde en helt ny låt, plus Hold On och snackade lite han också. Här är alltså Tumbagrabben som bott i fosterhem på bla Gotland, fick en synt, var med i mellon och ikväll spelar på Skansen för Kungafamiljen. Snacka om resa! Botkyrka kan leverera musik och artister kan man väl säga och vi som kommer här ifrån är mer än stolta!

En peanutbutter-cookie vann kaktävlingen och hela sändningen avslutades med att Magnus Carlsson drog av en av sina nya låtar. Som alltid himla snygg, go och glad! Å sen kunde äntligen Lotta och jag säga hej, kramas lite och ta årets bild. Jag glömde uppdatera henne om de där 20 åren, men hon kanske läser detta? Jag grävde fram bilderna från föregående år och kan konstatera att vi faktiskt bara blir snyggare med åren! Herregud så trötta vi såg ut första året, från 97 har jag iofs ingen bild... men den från 2013... och särskilt 2014! Jösses! Men nu är vi snyggare och i bättre form än någonsin! Å så ska det fortsätta!

Varför firar vi då Nationaldagen inomhus på Radiohuset varenda år? Jo, för att det är en mysig grej! Alla som är där är glada och ser fram emot två härliga timmar tillsammans med Lottas gäng, alla artister och alla goda kakor. Hur ofta får man en två timmar lång konsert med de senaste svenska artisterna, gott att äta och dricka och allt är helt gratis? För den som inte vet hur en radiosändning går till är det förstås extra intressant att se det samtidigt.

På min instagram @marlenerinda kan ni se hela kakbordet och en filmsnutt med Nano. Vi är nog där nästa år igen. Å då kanske du också är där? Hoppas vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: