fredag 30 juni 2017

Pilgrimsmusslor på Oscars veranda

Igår var vi inbjudna till Oscars Veranda vid Liljeholmen för att testa olika sorters pilgrimsmusslor från Polarfisk. Jag har ingen större erfarenhet av Pilgrimsmusslor och har aldrig varit på Oscars Veranda, så det var något jag verkligen såg fram emot!

Solen sken och det var riktigt varmt och skönt. Grejen för kvällen var att Polarfisk släppte sina pilgrimsmusslor Big Jim och Gigant Maximus och Jimmy Stening tillagade sedan dessa på tre olika sätt. Till att börja med fick man prova dem helt råa om man ville... jag avstod... Sedan fick vi prova två olika grillade rätter, en med vitlök och lite hetare smaker och en med rabarber som var snällare, samt ett kex med ett smör och en pilgrimsmussla på toppen. Första rätten blev min favorit - så gott! Jag hoppas kunna få receptet, för det var verkligen något jag vill äta fler gånger.

Alla rätterna tillagades på grillhäll och musslorna flamberades i Lakritsvodka! Redan där hade man ju vunnit mej! Det doftade ljuvligt och gav rejäla eldflammor som var väldigt roliga att fota. Jag körde men var ju bara tvungen att sniffa lite ur flaskan och den doftade så otroligt gott att jag ville veta mer om denna spännande dryck. Detta resulterade i en snabb och väldigt spontan intervju med Lina från Sturevodka som tagit fram drycken och som jag kommer att skriva om på Du i Fokus, så snart jag har tid. Vi fick faktiskt med oss flaska och kunde smaka när vi kom hem. Vi konstaterad snabbt att detta är en smaksatt vodka som både går att nubba med och ha till kaffet - inte illa!

Vi åt, njöt av solen och sällskapet och hade riktigt mysigt. Oscars Veranda ligger precis bakom HM´s huvudkontor nere vid vatten på en slags brygga som gungar lite smått. Vi tog platser precis vid grillarna och fick snart sällskap av Anna och Hasse Shimoda. Jag tror att även de tyckte att första rätten var godast. De andra fick även bubbel och en slags rabarberdrink med en annan av Sturevodkas smaker som också var riktigt god. Men då fick jag nöja mej med en alkoholfri drink som också var helt ok.

Det var inte jättemycket folk, ganska lättsamt och avslappnat - me like! Jag gillar event som inte är superuppstyrda och där folk är hjärtliga och trevliga. Så var det igår! Vi stannade ett par timmar innan vi tackade för oss och åkte hemåt. Det är något alldeles särskilt med soliga sommarkvällar i Stockholm, vattnet, ljuset, värmen och atmosfären. Det är inte mycket som slår det faktiskt. Allt detta har Oscars Veranda och vi återkommer gärna!

Tack vare gårdagens pilgrimsmusslor har jag nu fått mersmak och letar spännande recept som vi kan testa och lägga ut i Du i Fokus - vänta ni bara! Ni kommer få käka pilgrimsmusslor nu! Jättebra mat för den som vill äta mer fisk och skaldjur och även för den som kämpar med vikten. Bra mat helt enkelt!

Tack Peter Lulle för att vi fick komma!

2 kommentarer:

  1. https://cawamedia.wordpress.com/2017/06/30/polarfisk-event-pa-oskars-veranda/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att ni kom, och en bra artikel Marlene...

      Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: