söndag 4 december 2016

Finaste bokjulklappen till både stora och små!

Varje gång någon av mina vänner lyckas förverkliga sina idéer och drömmar pirrar det till lite extra i mej. Den här gången är det Fredrik Jonsson, som ni kanske känner igen från Sveriges Mästerkock, som släppt en bok! Då kan man ju tro att det är en kokbok, men  Kalle Kula Pannkakskungen är mer än det!

Johanna Sandbergs illustrationer ger intryck av att det är en barnbok och det är det väl till viss del... men Fredrik har berättat en saga som han hört i hela sitt liv och blandat in en massa recept i berättelsen. Så det blir en bok för alla!

Fredrik är uppvuxen med massor med barn i hushållet, då hans mamma var dagmamma. Berättelsen om Pannkakskungen berättade hans pappa för både  de egna barnen och dagbarnen. Det handlar om Kalle Kula och Mamma Rosa som man får följa under en vecka då barnbarnen kommer på besök. De skapar en meny och lagar en ny maträtt varje kväll. Om dagarna åker Kalle Kula till Pannkaksfabriken och gräddar pannkakor medan Mamma Rosa är hemma i det Rosa huset och skriver böcker om sötsaker. Veckan avslutas med ett stort födelsedagskalas för Kalle Kula med alla hans vänner samlade. Kalle Kula och Mamma Rosa arbetar för fullt för att hinna med alla förberedelser, men kommer de att hinna i tid? Eller blir allting bara ”pannkaka”?

Det är en rolig berättelsen och mitt i alltihopa är det enkla recept och lite bra tips på vägen till den perfekta pannkakan. Syftet är förstås att berättelsen från Fredriks barndom inte ska glömmas bort, men samtidigt att locka till rolig matlagning. Alla recept är med samma råvaror, men olika tillagning.

Boken är jättefin och jag förstår att Fredrik både är stolt och glad. Å självklart vill jag hjälpa honom med lite reklam för den eftersom den passar till alla! Både stora och små, men kanske allra bäst i kombinationen stora och små. Först lite rolig och spännande läsning och sedan prova recepten tillsammans. Passar väl perfekt som sysselsättning i mellandagarna då många ändå är lediga tillsammans?

Jag tycker iaf att det är en riktigt bra julklapp! Du köper den HÄR!!! Grattis Fredrik till en jättefin bok :-)
 

1 kommentar:

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: