torsdag 15 september 2016

Frittata ur nya kokboken Vardagsmat!

Jag har testat en ny kokbok, som jag gillar skarpt! Det är Viktväktarnas senaste kokbok "Vardagsmat - favoriter för alla dagar". Och för alla magar, kanske man skulle lagt till - för man måste ju inte gå på Viktväktarna för att laga maten i kokboken. Det här är mat för alla!

Det är alltså alldeles vanlig mat som Viktväktarna själva skapat, men även medlemmarna och favoriter ur matkassen som de har tillsammans med Citygross. 139 sidor fullpackad med recept och det är fina bilder till alla recept så man ser hur det iaf är tänkt att det ska se ut. Mina rätter ser aldrig lika fina ut som på bilderna och det är nog inte bara jag som har det problemet  :-)

 Kokboken är indelad i Vardagsrätter, Fredagsmys, Lördagsläckert, Sommarvibbar, Höstfeelings och Dessertdags. Det står tidsåtgång och är specificerat i kategorier om fisk, vegetariskt osv. För oss viktväktare kan man även leta recept via Smartpoints och alltså se vilka rätter som har si eller så många SP. Jättebra om man ska sätta ihop en hel meny!

Vi testade en Frittata med fetaost, spenat och paprika som var jättegod! Å den vart ganska lik bilden i boken! Eftersom jag gillar att dela med mej, så ska ni få receptet på Frittatan, så ni kan prova. Vassegoda!

Frittata med fetaost, spenat och paprika
4 portioner - 6 SP per portion

6 ägg
75 g fetaost
70 g babyspenat
1 röd paprika
salt & peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Knäck äggen i en skål och vispa lätt. Smula fetaosten och blanda ner spenat i äggsmeten. Hacka paprikan i bitar och bland ner den också. Salta och peppra.

Häll äggsmeten i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Servera frittatan med en fräsch sallad.

Enkelt och jättegott! Vi tog lite mer babyspenat och delade den sedan på två. 12 SP är ganska ok för en rejäl middag, som vi åt den som. Den funkar även bra som matlåda dagen efter.

Jag kan absolut rekommendera kokboken och kommer att testa ännu fler recept ur den. Där finns bla en Choklad- och Ingefärsbakelse som jag är lite nyfiken på... och flera vegetariska recept som ser väldigt goda ut. Så den här kommer det nog att lagas mycket ur!

Vardagsmat finns att köpa på Viktväktarnas möten, som alla får besöka även om man inte är medlem, och i webshopen!

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: