måndag 29 augusti 2016

Veckomatsedel vecka 35

Idag för två år sedan var en av de viktigaste dagarna i min kropps liv. Det var dagen då jag skulle gå från E-kupa till C-kupa. Något jag kämpat för länge och anledningen till att jag ville gå ner i vikt och orkade hela vägen in i mål. För att få en bröstförminskning på landstingets bekostnad måste man nämligen ligga under bmi 25.

Jag hade ett tydligt mål och en målbild och det är just precis det man behöver för att orka ta sej hela vägen när motivationen sviktar. Motivation är ingen som bara finns där eller som går att skapa, när den är borta får man tvinga sej framåt och har man då inget mål så är det rätt svårt. Mitt råd till er alla som kämpar med vikten är alltså att fundera på tre saker: VARFÖR? MÅLET? MÅLBILD! Har ni bara de tre så kommer ni att lyckas!

Här är veckans matsedel:

Måndag: Taco med hemmagjord tacokrydda
Tisdag: Vitlöksräkor med ris 6 SP/5 PP plus ris
Onsdag: Pasta carbonara  11 SP
Torsdag: Örtfylld kyckling 4 SP plus ris
Fredag: Zucchinipasta med tomatsås 1 SP!!!
Lördag: Lasagne med keso 12 SP/11 PP
Söndag: Snabb lövbiffsgryta 5 SP plus ris

Fredagsmaten är även vår nödlösningsmat. Den går snabbt, är minimalt med smartpoints och ruskigt god! Såna rätter måste man ha att plocka fram vi behov och även ha saker hemma för att kunna göra den. Har ni några nödlösningsrätter? Testa gärna vår  :-)

Ha en riktigt fin vecka!

2 kommentarer:

  1. Purjo o lövbiffsgrytan är bara sååå goood ! Tack för underbara recept.

    SvaraRadera
  2. nödlösningsrätt number one, för mig är omelett, riven ost i, med grönsaker till. Det är sådana ingredienser som nästan alltid finns hemma. Även en rätt jag tar till när jag har dålig aptit. Den är lättäten.
    kramis bananis

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: