fredag 19 februari 2016

Supermysig invigning av nya Birka!

Några veckor i januari las Birkas Fartyg i docka och byggdes om ganska rejält. Man la 200 meter ny kabel till wifi, fixade lite nya mattor och helrenoverade däck 10. Det enda som är sej likt där uppe är bassängen och att en jacuzzi är kvar, i övrigt är allt nytt. I går var vi inbjudna att vara med vid invigningen!

Ganska otroligt ändå... vi som verkligen tyckte illa om båten och rackade ner på det mesta... att vi något år senare tycker att både båten och personalen numera är toppen! Vi hade inte helt fel i vår kritik, allt vi påpekade är numera förändrat plus lite till. När en kvinna knackade mej på axeln på ett annat event och presenterade sej som rederiets VD  för ett tag sedan trodde jag att jag skulle bli utskälld och utslängd.... istället fick vi ett bra samtal och igår kramade vi om varandra. Sedan våra katastrofkryssningar har vi haft en helt annan upplevelse och med det här nya greppet med Terrassen på däck 10 tror jag att det blir ännu bättre. Man kan alltså bli goda vänner och få ett gott samarbete trots att allt började på helt fel fot. Så blir det om man respekterar och lyssnar på varandra  :-)

Att få vara med om invigningen av Terrassen var verkligen jättekul! Vi fick kliva ombord på båten under två korta timmar medan båten låg i hamn. Vi var inte jättemånga och hade ganska gott om plats att ta bilder, äta supergoda tapas, dricka lite vin och umgås. Vi pratade mest med Marie på marknadsavdelningen på Birka och så träffade vi fina Magnus! Magnus som var vår klippa på senaste kryssningen som visade oss runt och upp på kommandobryggan. Både han och Marie är verkligen pärlor, som företaget ska hålla hårt i!

Terrassen är alltså helt förändrad. Det som förr var plask och lekrum på dagtid och nattklubb för mer än måttligt onyktra på nätterna är nu ett lyxigt tillhåll för vuxna. Här finns som sagt fortfarande en bassäng, sollamporna och en jacuzzi. Men nu finns även ett utrymme för vinprovning, en bar för alla möjliga drycker och en tapasbar. De där tapasen var otroligt goda!!! Det blev en helt annan känsla där uppe och jag tror att det kan förändra klientelet en hel del. Det blir nog en "mognare" publik som kanske är mer intresserade av att njuta av mat och dryck än att bara hälla i sej så mycket som möjligt på kortast tid...

Båten går redan i trafik så det är bara att boka och åka med! Vi funderar på att åka med till Gotland på en matkryssning i maj. En kryssning där man får veta mer om och lära känna Gotländsk matkultur och matbönderna där. Jag kan ju en hel del om Öländsk, så varför inte? Å eftersom vi numera gärna åker med Birka så är enda kravet att Magnus jobbar, så vi får väl se hur datumen ligger. Vi skulle gärna åka med till Höga Kusten, men det är fullbokat tyvärr. Nästa sommar kanske? Men funderar ni på en kryssning själva, så testa Birka och boka in er på en vinprovning uppe på nya Terrassen. Jag tror att det kommer bli en höjdarupplevelse  :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: