fredag 29 januari 2016

Nutellakaka med bara två ingredienser!

Jag fyller år på söndag. Imorrn ska vi fira Martin som fyllde år i
Gambia, Sonen som fyllde igår, mej och Baileys som fyller nästa vecka. Tårta är varken kul eller särskilt gott, så istället bjuder vi på Nutellakaka. 

Det är den enklaste kaka man kan göra och gillar man nutella så är den ett måste! Att den är glutenfri är ett stort plus! Så enkel att tom jag kan göra den  :-)

Du behöver:
  • 4 ägg
  • 240g nutella
Gör så här:
Knäck äggen i en bunke och vispa dem hårt (högsta hastighet) med elvisp eller maskin tills smeten är ljusgul och fluffig (minst 6 min). Värm nutellan på låg värme några sekunder i mikron eller under omrörning i kastrull tills den är lättrinnande. Blanda försiktigt ner äggen i nutellan, en tredjedel åt gången så att man inte förlorar för mycket av den luft som man har vispat in i äggen, samtidigt ska smeten vara välblandad.

Smöra eller bröa en springform som är 22-24 cm. Eller använd en form med non-stick beläggning, då blir kakan verkligen glutenfri och bara två ingredienser. Häll smeten i formen och grädda i 175°C i 25-30 minuter. Låt svalna och dekorera efter önskemål (om du hinner).

Det är väl inte jättekul att räkna ut Points på sötsaker, men det är iaf 68 SP (eller 44 PP) för hela kakan, plus det du eventuellt smörjer formen med.





4 kommentarer:

  1. Tack snälla för titten inne hos mig.
    Men vilken god kaka. Härligt med recept. Det ska jag använda.
    Får gratulera er alla som fyller år.

    KRAM!

    SvaraRadera
  2. Den låter verkligen maffigt god :D Grattis till alla födelsedagsbarn!

    SvaraRadera
  3. Låter spännande. .tack så länge

    SvaraRadera
  4. Låter spännande. .tack så länge

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: