lördag 12 december 2015

Muskler av plysch

För ganska länge sedan hittade jag av en slump Flodis på instagram. Flodhästen som älskar korv, men som bestämt sej för att bli kändisPT. Jag kollade in de små seriestripparna, roades men tänkte inte så mycket mer på det. Tills jag förstod att det var Malin Nylén som var mamma till Flodis och som jag faktiskt träffade lite då och då.

Nu finns Flodis som bok, Muskler av plysch! Flodis berättar själv om hela resan från korvälskande soffpotatis till en vältränad kändisPT och storbloggare. Ingen enkel resa...

Man kan ju tro att detta är en barnbok, men den passar faktiskt alla åldrar. Det handlar om Flodis resa att gå från otränad till tränad, och på den resan kommer en himla massa tankar som vi alla har lite då och då.

Det började alltså på Instagram. Malin fick en dag ett infall och kidnappade sin bonusdotters leksaksflodhäst, fotade honom i olika knasiga miljöer och gjorde en bilderbok. Med tiden blev det en vuxensaga, fylld med satirisk humor och träffsäkra reflektioner över samtidens kändisfixerade träningssverige.

Boken är roligt, söt och väldigt tänkvärd. Flodis tar upp alla de hinder som vi själva känner med träning, allt det konstiga eller frustrerande med olika dieter och metoder och en massa annat som kan tyckas märkligt i träningens underbara värld. Det är absolut ingen bok enbart för folk som tränar, snarare tvärtom! Mer för oss som inser att något måste man göra för sin kropp, men att den där stunden i gymmet kanske inte är världens roligaste. Flodis gör det helt enkelt lite roligare  :-)

Om Malin vill skulle hon kunna spinna vidare hur mycket som helst på Flodis. Nästa gång kanske han ställer upp i Lets Dance, blir såpakändis, radiopratare eller något annat som också är världar som kan verka lite oåtkomliga för oss vanliga dödliga men som många har som dröm. Flodis kan nog dyka upp i alla tänkbara former tror och hoppas jag.

Kolla in boken och bedöm själva  :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: