Sandra på Lakritsfabriken lovade mej smakprov på nyheterna som kommer efter jul, bla en saltlakritssås och Rasmus på Haupt lovade mej ett besök i hans paradis. Jag ska alltså få se var lakritsen tillverkas! Snacka om lakritshimlen! Innan vi gick tillbaka till båten hann jag prata ordentligt med Douglas Spiik också, han är alltid så stressad, men nu höll han på att plocka ihop för att åka hem och kunde prata i lugn och ro. Tre härliga samtal som gav en massa energi.
Jag vet inte hur många utställare det var där, men man gick utan problem runt i lugn och ro och smakade allt och pratade med alla på ett par timmar. Den tid jag sedan hade kvar passade jag på att sitta i bloggrummet och lägga ut bilder och blogga. Efter en stund fick jag sällskap av de andra också, alla nöjda men ganska trötta. Å sen var det dax att gå tillbaka till båten och åka hem igen.
Det var faktiskt helt ok att åka ena kvällen, gå på festival över dagen och sedan åka tillbaka nästan kväll igen. Vem vet, nästa år kanske det blir någon slags paketlösning med kryssning och festivalinträde. Då kommer det säkert att vara ännu fler utställare och snart är nog den Finska festivalen i klass med den Svenska i storlek.
Vi åkte med Vikingline som jag gillar sedan innan. De kom tvåa i vårt test som vi gjorde i somras, men låg egentligen jämt med vinnaren som bara vann med ett ynka poäng. Viking har trevlig personal och mysiga båtar. Jag trivs där helt enkelt. På utresan åt vi buffé och på hemvägen åt vi a la cart. Vi fick testa en meny som från början var en tävling bland Vikings egna kockar. Resultatet av tävlingen blev Nordic Tastes som innehåller lokala råvaror med Nordisk touch. Modernt, naturligt och säsongsanpassat. Å snyggt! Kanske inte riktigt mina smaker, men jätteläckert serverat! Fram till och med den 29 februari kan man äta den vinnande meny ombord på alla Viking Lines fartyg.
Vi åt sockersaltad sik med ärtpuré, sikrom och citronmajonnäs och svartbrödssmulor till förrätt, stekt älginnanlår med kroppkakor av potatis och rostade morötter med brynt smör till varmrätt och rårörda blåbär med blåbärssorbet, vitchoklad Skyr och marängcrisp. Älgen var väldigt mycket bättre på tallrik än i bilen, det är helt klart!
Nu ser jag fram emot den Svenska Lakritsfestivalen som går av stapeln i slutet av april. Tack Tuija och Anette för en riktigt roliga helg. Å tack för trevligt sällskap Pernilla, Malin, Aicha och Linda!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: