onsdag 16 september 2015

Ogillar ogillaknapp!

Förslaget om en ogillaknapp på Facebook får mej att gå i taket! Måste man verkligen ha en särskild knapp för detta? Har vi inte nog med hat och mobbing i vår värld? Kan vi inte få en hjärteknapp istället som vi kan visa vår sympati med? 

Nu tycker säkert en och annan att det kan vara smidigt med en ogillaknapp när någon skriver om sjukdomar, borttappade katter och dödsfall. Men då funkar väl en hjärteknapp lika bra? Om inte bättre!  

Varför ska vi ha en särskild knapp för att visa vårt missnöje? Det gör ju vissa så bra redan nu, utan knapp... behöver vi förstärka vårt missnöje med en knapp som kanske andra kommer att må dåligt av. Hur kul är det att lägga upp en fin bild och få tummar ner? Hur känns det att lägga upp en bild på sej själv och se tummar ner? Hur mycket kommer den knappen att missbrukas och få folk med dålig självkänsla att få ännu sämre självkänsla?

Knappen behövs inte! Jag är rädd att den kommer att missbrukas och bli en "mobbingknapp". Inte bara för ungdomar, utan för oss alla. Vuxna är som bekant väldigt bra på att mobba de också. Jag hoppas att man får välja själv om man vill ha den på sin sida eller inte. Jag kommer INTE att ha den!

Vi behöver inte mer hat i världen, vi behöver kärlek! Ge mej en hjärteknapp!


2 kommentarer:

 1. BRA skrivet, fram för en hjärteknapp ♥

  SvaraRadera
 2. Läste att det inte är ngn ogilla-knapp på g. De som syns är därför virus som tar över konton och gör livet svårt för de som går på det och laddar hem fulingen.

  I övrigt! - Rörande enig!
  En emoji för medkänsla, det är vad vi behöver!

  Och en för att visa att man är berörd med en tår i ögat. De som finns nu med tår i ögat är ledsna. Jag är så blödig, så en sådan hade passat bland mina kommentarer ibland. :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: