måndag 4 maj 2015

Vinn en fiffig P-skiva!

Autoparktime är en helautomatisk P-skiva som ersätter P-skivor av papp. Med APT:n behöver du inte råka ut för att ha glömt att ställa in din P-skiva - APT:n sköter det åt dig helt automatiskt. Det enda du behöver göra är att öppna förardörren, gå ut och stänga den efter dig. När bildörren stängs visar displayen automatiskt närmaste följande hel- eller halvtimme (enl. Sv. bestämmelse).

Nu har två av er chansen att vinna varsin Autoparktime till ett värde av ca 500 kr styck.

För att vinna ska ni:
* berätta om ditt suraste felparkeringsminne i en kommentar här nedan.
* skriv din mailadress i din kommentar.
* gilla bloggen på FB HÄR.

Delar du tävlingen på din egen FB, Instagram eller blogg får du en stjärna i himlen  :-)

Tävlingen avslutas söndagen den 24/5 kl 23.59.12 kommentarer:

 1. jag hade varit i centrum och gjort ett riktigt klädfynd och hittat en jacka för halva reapriset till min son - glad som en tupp stolpade jag iväg mot bilen och där sitter en gul remsa på vindrutan 500:-??? jackan blev plötsligt inte längre ett fynd och hela dagen kändes helt misslyckad och visst är det man själv som är klantig - men ändå.........melissanr1@hotmail.com gillat och delat!

  SvaraRadera
 2. Jag jobbade i hemtjänst innan. gick ett akutlarm från en boende. Jag och en kollega kör dit direkt. Väl framme fanns det ingen ledig parkerking så fick ställa på linjer i en kurva. När vi var klara hos kvinnan ochj skickat iväg henne i ambulans så kommer vi ner till bilen så ser vi att få fått dubbelbot. Både för vi inte betalat och för att vi stått på linjer. visade sig att grannen sett när vi parkerade och sprang iväg och ringt til aprkeringsbolaget och anmält. Fick sitta en del em och ringa runt och förklara och överklaga.Fick som tur var genom överklagandet och botyen revs.

  Mvh Eva

  evagustafsson_83@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Mitt suraste minne är från när jag var fattig student. Jag försökte klara mig så gott jag kunde, och hade en minutiös budget som jag försökte hålla till varje krona, och jag planerade min ekonomi mycket noggrant. Det hela stjälptes den dagen jag fick en oväntad parkeringsbot (vilket var helt mitt eget fel eftersom jag glömt att lägga fram p-skivan), men det kändes otroligt surt eftersom hela min budget vändes upp och ned. Det dröjde flera månader innan min ekonomi var i balans igen...

  Håller tummarna! =)

  Mvh Sophie Michelle Persson

  sophie_persson@yahoo.com

  SvaraRadera
 4. Suraste minnet var när vi skulle parkera i Norrköping! 2 automater bredvid varandra, en liten bit gata, så 2 stora parkeringar vi tar den ena och tror det var rätt. Men ack vi skulle ha lagt pengar i den bredvid. Vi hade betalat, och visat kvitto men fick betala böter, vi skulle ha lagt i den bredvid. Det var samma bolag det var det konstiga jag har varit med om. SURT! Följer dig och delar. Maud Lindberg maude@tyfonmail.se

  SvaraRadera
 5. Jag var o hälsade på mina föräldrar o betalade parkeringen precis som man ska. Men när jag kom tillbaka så hade jag fått en p-bot för att p-kvittot hade vänt på sig när jag stängde bildörren. Försökte överklaga o bevisade att jag hade betalat med det godkändes inte. Man har ett ansvar att p-kvittot är synlig utifrån. Det var surt!

  SvaraRadera
 6. blogg@annakarlsson.se

  Gillar bloggen på FB, Anna Karlsson

  Delat här

  https://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2015/05/04/p-skiva-245/

  Jag har råkat ut för två riktigt sura parkeringar men det värsta var när jag stod vid Järna vårdcentral. Vi skulle till BVC och med bilen full med barn och en mamma som pratade konstant så missade jag att ställa p-skivan. 30 min senare kommer vi ut och har fått en p-bot. Jag blir alltid skitsur när sånt händer (har hänt 2ggr) då det ju egentligen är gratis att stå där och så missar man och så kostar det minst 300kr...

  Ett annat surt minne som dock inte involverar en p-skiva är när jag åkte in och ut på förlossningen och vi parkerade på dagen, betalade för ett dygn... kom tillbaks på kvällen och ställer oss ca 5m bort från tidigare ruta men på andra sidan en liten väg... Givetvis visar det sig att det är olika bolag som hade parkeringarna trots att de låg nästan bredvid varandra... Det kan nog vara den suraste boten... där låg jag på förlossningen och så fick vi en p-bot när vi tyckte vi betalt.

  Hoppas på tur

  SvaraRadera
 7. Åh vilket ska jag välja :(
  T.ex. När jag kom på ca 200 meter från parkeringen att jag glömde lägga i pengar. Sprang tillbaka och just då står p-vakten och ska börja skriva en bot. Jag förklarar som det är, och att jag springer och lägger på pengar. Men Nej det fick ju inte, han var inkallad som vakt från en annan stad och då kunde han inte tumma på reglerna, men om jag gjort detta misstag i hans stad så hade han släppt det....yeah right!

  Eller när jag fick punktering efter en träning. Var tvungen att ställa mig på en betalningsparkering. Hade ingen plånbok med mig, bara körkort. när jag kom tillbaka för att sätta på nytt däck så hade jag såklart fått böter.

  Eller när jag skulle in till sjukhuset....råkade ställa mig lite tokigt i en gatuutfart, inte alls så uppenbart som det låter. Min man ställde sig längre bort med sin bil....när vi kom ut hade båda fått böter :(

  Ja jag har flera på lager....men detta börjar jag med.
  Jag är en riktigt virr-Maja som verkligen hade behövt denna pskiva.

  Gillar på FB, Tina Carlström och delar vidare.
  Christinecarlstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
 8. Hm, har funderat och funderat men kommer inte på nåt sånt tillfälle. Är väl för försiktig när vi parkerar och dubbelkollar så allt ska bli rätt plus attdet oftast är gratis parkering här där vi bor.
  Men det var en gång när vi var i Stockholm på besök som vi kände oss lurade. Skulle parkera inne stan och la i hur mycket pengar som helst i automaten. Klagade på hur dyrt det var att parkera i stan. Men vi betalade och gick därifrån. Kom runt hörnet och hittade gratis parkering!! Det var surt och vi kände oss som riktiga lantisar :)
  Gillar din sida på facebook, Malin Svensk Björck.
  Ha en fin vecka!
  Mvh
  Malin
  gizmobus@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Suraste parkeringen var när jag stod på lasarettets parkering vid ett besök hos min sjuka pappa och jag givetvis glömde sätta p-skivan.
  Trista pengar att betala, men det är ju bara att stå sitt kast när man är glömsk...

  Mvh
  Annika Andersson
  annkina@gmail.com

  SvaraRadera
 10. Suraste parkeringsboten var för några år sedan och vi skulle gå på Rix Fm festivalen som anlänt till Kristianstad. Vi hade velat fram och tbx om vi skulle köra in men till slut kom vi iväg. Att hitta en parkering var ju lögn i helvete. Men till slut hittade vi en vid stationen. Och det var till och med nära en p-automat,härligt tänkte vi som var lite små stressade. Vi matade automaten med lite pengar fram till kl 18.00.
  Går till scenen barnen är eld och lågor. Jag och maken tar en sväng i marknadsstånden. Senare är det ju dax att bege sig tillbaks till bilen.......MEN vad skådar våra ögon?!!!!!! En gul fladdrande lapp på bilrutan!!! Hur i h-vete kan vi få en böter?!!! Den var på 800 kr så det var en dyr kväll.
  Vi fick in barnen i bilen svår lite och blev irriterade som trots att vi lagt i till biljett ändå får böter,varför?! Jo då visar det sig att den automaten vi lagt pengar i var till parkeringarna längs gatan. Den vi skulle lägga pengar i stod mitt i ett buskage som vi givetvis inte såg för den var så uppväxt. Vi betalade och överklagade men fick inga pengar tbx .......
  Så nu kollar vi alltid var vi parkerar och så det är rätt automat :-)

  SvaraRadera
 11. Jag har ett ganska speciellt parkeringsminne och det var när jag ifrågasatte en person som parkerade på en handikapp-plats och fick en snyting till svar! Jag hade nog inte med saken att göra ansåg väl vederbörande. I övrigt har mina parkeringsäventyr varit ganska lugna :-)
  Mats Johansson / matsjohansson@telia.com

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: