måndag 13 april 2015

Måndag igen... å vägning...

Vaknar av att jag hör Martin komma hem... inte att han går... hmm... ok, tågstrul IGEN!!! Kabelbrand vid Södra station... jaha, då ska han alltså jobba hemma och jag får ingen tillgång till kontoret på hela dagen och har svårt att jobba. Jaja, det betyder å andra sidan att man får sushi till lunch och sällskap hela dagen. Trodde jag ja!!!

För en stund sedan var han ändå tvungen att ta sej till Uppsala, hur nu det ska gå. Det var nämligen fotografering på jobbet. Nu har vi hört rykten om att tågen går lite då och då, så vi får väl se när han kommer fram. Apropå tågstrul så fick vi bara beviljat 800 kr i ersättning för taxiresan, detta är nu överklagat. 1900 kr var det, inte ett öre mindre ska vi ha i ersättning. Fortsättning följer...

Så nu är jag alltså ändå ensam hemma igen, jag och Baileys. Regnet har övergått i svagt solsken, så snart blir det hundpromenad. Å nån sushi blir det alltså inte. Vågen då? Ja, det är ju måndag och det betyder vägning... jag har varit duktig med maten och tagit dagliga promenader, men inte kunnat träna pga knät. 0,3 kg ner blev det och det får jag vara helt nöjd med, särskilt som det är fel vecka i månaden och magen inte funkar just nu. Det är ju faktiskt mer än jag brukar går ner i snitt, så det är helt ok.

Men nu väntar tre knepiga veckor. Den här veckan är det något skoj varje dag, nästa vecka är det sk pressvecka och sen är det Stockholm Beautyweek. Mycket kul, mycket gott... svårt att stå emot och göra bra val. Men men... det blir lite som det blir, så får man köra igång igen sen. 

Veckans matplanering är alltså väldigt enkel! Med gottigt varje lunch, blir det matiga sallader till varje middag. Först på fredag äter vi en lagad middag igen, då blir det kyckling med vitlök och champinjoner. På lördag äter vi sallad till lunch och grillat på kvällen, förmodligen kött och grönsaker. Å söndagen är det sallad till lunch och fisk med någon god sås till middag. Lätt mat dagen före vägning förstås  :-)

Mitt viktliv går alltså som vanligt både upp och ner. Nu har det varit några lediga veckor när jag satsat för fullt och sen kommer fullspäckade veckor då jag gör så gott det går. Plus blir det, men det tar jag bort sen när det är lugnt igen. För det är ju så man får göra, anpassa sej efter livet. Man kan ju inte stänga in sej och tacka nej till allt bara för att gå ner i vikt.

Viktväktarnas program är ett sätt att leva, inte en kur för att bli smal till sommaren. Dessutom kommer det ju fler somrar... jag vill väga normalt för att må så bra som möjligt. Men som sagt; det går upp och det går ner... och det brukar bli bra i slutänden. Man får inte ge upp bara  :-)

Ha en riktigt fin vecka everyhopa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: