lördag 21 mars 2015

Det snackas om mej...

Jag gillar inte skitsnack. Kanske gillar jag det exra lite eftersom jag varit föremål för det nästan hela mitt liv och fortfarande är det? Jag vet inte varför, men folk gillar tydligen att snacka en massa goja om mej. Kanske är det för att jag är ganska frispråkig och inte viker mej, jag är heller inte konflikträdd och försvarar gärna andra.

När jag var yngre snackade man mest om mina former och gav mej flera nya namn, bla ett som börjar på H och slutar på ora. Det fick jag heta från jag var kanske12-13 år, bla för att jag nästan bara hade killkompisar och nästan bara umgicks med killar. Då var det enbart tjejer som snackade.

Sen var det väl lugnt medan jag bodde i Gambia, gifte mej och barnen kom, men sen satte det fart igen. När jag var 25 engagerade jag mej politiskt och då var det gubbarna som snackade. Då var jag ett "obstinat kjolstyg" och skulle frysas ut så fort det gick. Man körde härskartekniker som syntes hela vägen upp till partiledarnivå och ledde till ett antal möten och samtal. Som i sin tur inte ledde till något alls. Till slut tog all mobbing så mycket energi att jag inte tyckte att politiken var värd det längre. Ett valfusk ledde till att jag sa ifrån och lämnade allt, även mina föreningsuppdrag där det också snackades.

Sen var det lugnt ett tag, tills för kanske 1-2 år sedan. Nu är det i bloggvärlden snacket går. Jag vet vad som sägs och att allt är osanningar och så mycket konstigt att jag faktiskt inte vet hur man fått ihop vissa saker. Jag vet också vilka det är som pratar... och det är extra intressant att träffa dessa och få kramar av dem. Jag vet, men de vet nog inte att jag vet...

Visst är det väl tråkigt att folk snackar, särskilt som mycket är så långt från sanningen att det nästan är komiskt. Men jag bryr mej faktiskt inte så mycket, jag har varit med om värre saker som är viktigare att lägga energi på. Folk får snacka. Jag vet att de som känner mej och bryr sej om mej vet vad som är sant och vad som inte är det. Jag vet att man inte ska sticka ut näsan om man vill ha ett gott rykte. Samtidigt kan jag inte bara hålla truten när jag hör hur man pratar om andra eller säger saker som är helt uppåt väggarna fel om något eller någon. Så man ser mej säkert som en besserwisser och det är kanske därför man snackar om mej. Men då får det väl vara så då. Hellre det än att inte stå upp för det jag tror på. Men ett rykte kan vi ta död på direkt: det där att jag är sjukskriven och lurar staten på pengar. Jag är INTE sjukskriven och får inte ett öre i sjukpenning. Så är iaf det utklarat!

Jag skulle dock önska lite mer vänskap och kärlek både i verkliga livet och här på nätet. Kanske lite extra i bloggvärlden faktiskt. Man behöver inte vara avundsjuk på varandras besökssiffror, goodiebags eller event. Istället kan man väl glädjas åt varandras framgång och bjuda med varandra när man får. Kanske hjälpa varandra att få upp siffrorna genom att länka till varandra och ge tips och råd. Något jag fått höra flera gånger när man faktiskt umgåtts med mej är "Du ÄR ju faktiskt trevlig!" Precis som det kommer som en överraskning för dem... men det är himla trevligt att höra det. Det krävs nog lite att ändra uppfattning och att våga säga det, så tack ni som gjort det  :-)

Jag har några få som jag litar helt och hållet på, det är bla Annelie, Nadja och Gunilla. Vi försöker att peppa och tipsa varandra och drar med varandra på det vi kan. Just nu är Annelie på väg hem från alperna medan jag, Nadja, Gunilla och Martin går runt på Lakritsfestivalen och njuter. 

Min önskan och uppmaning till er idag är att ge lite bloggkärlek. Länka till dina favoritbloggar idag och skicka ett hjärta till någon som behöver det lite extra. Det kostar så lite och ger så mycket.

Ha en riktigt fin dag idag everyhopa!

10 kommentarer:

 1. Ja men visst är det märkligt hur särskilt vi kvinnor missunnar varandra, inte bara stora saker som händer i livet som är bra för den det händer utan även smått och det läggs ner oerhört mycket energi för att göra ner en annan kvinna :-( Blir bara ledsen och beklämd över hur det ser ut och värre har det blivit tror jag med alla sociala medier som finns att sprida sin dynga igenom :-(

  Cyberkram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om det blivit värre, kanske på ett annat sätt bara. Att skriva anonyma kommentarer är ju ett enkelt sätt att baktala och svartmåla som kan skada väldigt mycket. På så sätt är det värre.

   Radera
 2. Heja dig & bry dig inte om skitsnackarna de är bara avundsjuka. Kram♥ . H/Carola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du... jag tror inte ens att många av dem är avsundsjuka. Jag tror de är såna bara... negativa människor som inte vill någon något gott. Som kanske har ett ganska sorgligt liv själva.

   Radera
 3. Christina Frisberg
  Sänder över massor av kramar som är fyllda med vårvärme, styrka och mod :) <3

  SvaraRadera
 4. ♥♥♥ Förstår inte vad folk får ut av att snacka skit. Tur ändå att det finns de som inte ägnar sig åt det. ♥♥♥

  SvaraRadera
 5. Det är nog som du säger, det inte fler negativa människor egentligen men eftersom de tror att de kan vara anonyma, vågar de ge sig på andra på ett sätt som de aldrig skulle våga i verkliga livet.
  Det är fega, små ynkliga krakar, som skadar andra när de tror att ingen vet att de syns, och fjäskar i verkliga livet. Samma människor som smög in anonyma lappar i skåpet eller bänken i skolan förr, eller ringde anonyma samtal innan nummerpresentatören fanns. Eller som stor i den yttre ringen när mobbarna var igång.. Det är lättare nu bara, därför är det fler som "vågar"
  Ledsen för att jag är frän, men jag har sett så många bli utsatta för de här trollen. De passar alltid på när människor har de svårt - gärna sjuka eller föräldrar med sjuka barn. Eller "offentliga" människor som väljer att dela med sig av sitt liv och sedan får de mest absurda påhoppen. Jag blir tokig på sådant!

  Stor kram och jag är glad att du fortsätter att vara stark mot mobbarna. ♥

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: