tisdag 10 mars 2015

1900 spänn i sjön?

Två härligt soliga vårdagar har vi haft. Pälsbollen och jag har varit ute massor och bara njuuuutit. Naturen vaknar och helt plötsligt har man grannar igen. Undrar om de också går i ide...? Det verkar så eftersom man aldrig ser dem på vintern  :-)

Vi har fått in den dagliga rutinen med träning, hundpromenader och jobb. Jag lyckas vara en hel del hemmafru faktiskt, samtidigt som jag tar hand om mej och magasinet. Tvättkorgen hålls efter, köket är hyfsat undanplockat för det mesta och till och med blommorna får viss omvårdnad. Jösses!

Igår var Martin ute med jobbet för första gången. De spelade bowling, käkade middag och hade allmänt trevligt. Eftersom han jobbar i Uppsala, så var det där de höll till. Vilket skulle visa sej vara lite problematiskt. Tåget från Uppsala till Tumba går iofs direkt, men inte så ofta. Han satsade på att hinna med sista tåget och sa tack och godbye strax efter 23. När han sitter på tåget hör han från högtalaren att tåget inte kommer att åka eftersom det är något kabelfel eller strömavbrott eller nåt sånt. Så där sitter han och har två alternativ; gå tillbaka till kontoret och sova på soffan eller ta en taxi.

Kvinnan på stationen rekommenderar taxi, SL står ju för kostnaden. Han ringer mej och vi beslutar tillsammans att han ska ta en taxi och sedan skicka in kvittot till SL för kompensation. På hemsidan står det att SL ersätter max 800 kr om det inte föreligger särskilda skäl. Är att ställa in sista direkttåget från Uppsala till Tumba ett sånt skäl tro? Taxin gick nämligen på 1900 kr.

Frågan är nu om alla 1900 är kastade i sjön eller om vi får tillbaka dem? Eller har vi bara kastat bort 1100? Det ska bli väldigt intressant att se. Martin ska skicka in kvittot och berätta vad som hänt idag, så får vi se hur långt tid det tar innan vi vet något. Men jag kan väl säga som så; om vi inte får tillbaka allt - så har de gett sej på fel person... Tåget var inställt, pengarna ska tillbaka!

Det hade alltså varit billigare att ta in på hotell, men det hade vi ju fått stå för själva och han var inte alls förberedd för en natt borta. Vad hade ni gjort? Och hur tror ni att det blir med kompensationen? Får vi tillbaka allt, 800 eller inget?


5 kommentarer:

  1. Känns som det hade varit billigare att ta in på hotell en natt... Hoppas ni får tillbaka pengarna.

    SvaraRadera
  2. Oj! Vilken jobbig sits! Jag hade nog sovit på en soffa på jobbet, hos en kollega eller tagit hotellet...
    Jag hade inte vågat chansa på att SL betalar... Men hoppas ni får tillbaka pengarna!

    SvaraRadera
  3. Jag tror SL betalar sina max 800 kr, för de menar nog att han kunde tagit taxi till närmaste pendeltågsstation fvb hem med pendeltåg alltså. Då hade de 800 kr räckt.
    Ska bli intressant att höra hur de gör.
    Biggan

    SvaraRadera
  4. Jag tror han får tillbaka 800 kr. SJ betalar nog inte hur långt som helst. Svårt i en sådan situation att bestämma sig för hur vad att göra.
    Försöka duger, och även kompromissa.

    SvaraRadera
  5. Tror precis som Gerd. :-)

    Går det att förhandla till sig mera, så är det nog en bonus.
    Lycka till! :-)

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: