lördag 14 februari 2015

Vi gör på vårt sätt!

Jag vet inte vad ni tycker... men det här med Alla Hjärtans Dag... är inte det lite mysko? Måste man ha en särskild dag för att visa folk att man gillar dem? Är det inte bara ett komersiellt jippo? Jag måste säga att jag tycker lite synd om dem som har en partner som bara visar sin kärlek en gång om året... för att någon annan påmint dem om dagen. Det är väl en sak om partnern brukar uppvakta, men görs det bara en gång om året skulle jag bli fundersam. Å andra sidan kanske man är glad för den enda gången. Jag vet inte...

Här hemma gör vi iaf inget speciellt av dagen. Vi försöker uppvakta varandra och visa omtankte så ofta vi bara kan. Jag får alltid en fredagsbukett av Martin, igår blev det rosor. Den fjärde är vårt datum, dagen då vi "kom överrens" om att testa livet tillsammans. Så den fjärde varje månad brukar vi iaf försöka komma ihåg, Martin är bättre på det är vad jag är. Martin är överhuvudtaget bättre på romantik än vad jag är, så jag brukar döva mitt dåliga samvete med att säga att jag iaf tvättar hans kalsonger med kärlek  :-)

Istället för att uppvakta varandra idag, så har vi tänkt lite extra på vår familj i Gambia. Vi har fört över pengar till dem och chattat med Smile en stund. Han har fått jobb i Senegal några dagar och är både tacksam och skräckslagen. Han ska lyfta timmer, det är ett både farligt och svårt arbete. Brottsligheten är hög där han ska vara, så mobilen lämnar han hemma i byn. Många skadas och dör i arbetet, skulle något hända kan han alltså inte kontakta varken familjen, vänner eller oss. Han bad mej att be för honom, men jag är ju inte troende så jag sa att jag skulle tänka på honom och hoppas att allt går bra. Han vet iaf att när han kommer hem, så kan han hämta mer pengar hos Linda. Med de pengar plus lönen han tjänar på timmerjobbet, kan familjen ladda förråden lite och betala skolavgifterna för resten av terminen.

Vi laddar för att åka dit. Rykten säger att Ving kommer att återuppta sina resor till hösten. Stämmer det så bokar vi in oss till februari nästa år. Då försöker vi få till en ny bloggresa! Så ni som är intresserade har ett år på er att spara pengar. Alla är välkomna att följa med! Smile räknar redan dagarna, han saknar oss alla men killarna mest. Han vet att den dag vi kommer så har vi kläder, småsaker till familjen och förmodligen en ny telefon med till honom. Tror ni att vi alla längtar?

Känner ni precis som vi att den här dagen är lite överskattad, så får ni gärna hjälpa oss att hjälpa familjen i Gambia. De behöver all hjälp de kan få. Släng iväg ett mail till mrinda@swipnet.se så tar vi detaljerna den vägen.


4 kommentarer:

 1. Wow, så fin borderbild med text! Hoppas du lagt in den på någon bordersida, om inte så gör det nästa ah-dag nästa år alltså.

  SvaraRadera
 2. Sigge å jag firade inte Alla Hjärtans Dag. För amerikaniserat. Efter hans bortgång fick jag VÄLDIGT ont av alla röda hjärtan och allt kärleks- och kramskrivande. Jag som ingen hade. Numera tar jag det som det kommer, hade ingen att krama om här igår, men gjorde på mitt sätt, precis som ni på ert sätt ♥
  Tack för ett fint inlägg från ♥:at.
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig gillat dagen och kommer nog aldrig att göra det heller...

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: