lördag 27 december 2014

Husarrest

Kylan har kommit till Stockholm. Ni som bor i Norrland kanske
tycker att det är mesigt med 12-13 minus, men vår kyla är fuktig och enbart obehaglig. Jag tar hellre 25 minus i Jämtlandsfjällen än 10 minus i Stockholm!

När tempen faller under 10 minus får hunden dessutom husarrest. Han får köldkramper och har svårt att vara ute. Höfterna krampar och han kan inte röra sej, då blir det att bära 14 kg hund om man är ute och går. Så han får nöja sej med snabba turer i trädgården just nu, resten av tiden ligger han under en filt i soffan.

Vi trivs också bäst hemma när det är kallt. Jag sitter i soffan och jobbar, tar en tur på löpbandet och myser med nån film eller bok. Magasinet uppdateras minst en gång om dagen, nu har Martin fixat att man kan dela länkar också - så testa det. Behöver ni tips till nyår så finns en massa god mat på våra matsidor. Vad sägs om hasselbackspotatis och pepparbiff?

Men just idag tänkte vi faktiskt åka iväg till Kungens Kurva och Skärholmen och kolla lite på rean. Vi har fått lite julklappspengar och har några grejer som vi behöver, nu ska vi se om det finns några fynd. Sen blir det nog en tur på löpbandet för att få upp värmen igen  :-)

Hur har ni det? Firar ni jul idag med eller planerar ni för nyår? Vi har nog bestämt oss för att ta ett tolvslag i sängen. En massa gott att tugga på, hunden begravd under täcket så han blir trygg och en bra film. Vill nån göra oss sällskap får denne ta med pyjamas och en godispåse.

Ha en fin dag i kylan!


2 kommentarer:

  1. Oj får hunden husarrest :( Har ni testat värmetäcke till hunden? Finns ju sådana där som går ner över benen, som liksom täcker in nästan allt på hunden... Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han är ute på tomten när det är mer än 10 minus. Då kan han srpinga in snabbt och vi ser om han får kramp och kan lyfta in honom. Täcke har han, men det värmer inte höfterna på nåt riktigt bra sätt. Han har onepiece också, och det hjälper hyfsat. Men när det är riktigt kallt, så stannar han helst inne faktiskt. Nu smäller det så mycket ute att han inte vill vara ute ändå :-(

      Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: