måndag 8 december 2014

Elaka kvinnor...

På nyheterna i morse var det ett inslag om mobbing på jobbet och att kvinnor inom vården är mest drabbade. Vården ja... vilka jobbar inom vården? Jo, kvinnor. Det är alltså kvinnor som mobbar kvinnor. Det är ju sjukt!

Men tyvärr inte särskilt överraskande. Jag har själv varit utsatt, jag har flera runt mej som är utsatta. Även inom bloggvärlden är merparten kvinnor och det är både skitsnack och en viss mobbing där med. Varför är det så? Varför är vissa kvinnor så jävliga? Borde det inte vara värtom? Borde inte kvinnor hålla ihop och stötta varandra?

En av mina närmaste väninnor jobbar just inom vården och har blivit så illa mobbad och baktalad att hon nu varit sjukskriven sedan i våras. Nu har man bett henne att säga upp sej! Fast man vet vilka som mobbar och de tom erkänt det! Facket ser rött, men har ingen större hjälp att ge. Idag var min väninna tvingad att påbörja en kurs som cheferna valt åt henne för att det ska se bra ut på pappret när hon slutar. Samtidigt håller hon på att skilja sej, så ni förstår hur dåligt hon mår just nu.

Vad jag inte förstår är vad en person tjänar på att mobba någon annan? Alla vet ju vem som mobbar och ger knappast några förtroenden till en sån person. Å andra sidan finns det väl folk som inte vågar stöta sej med en mobbare, då kanske man själv blir utsatt...

Jag fattar inte. Men visst känns det som mobbingen blir grövre? Att samhället blir hårdare? Frågan är vad sjutton vi kan göra åt det?


6 kommentarer:

 1. Det är beklämmande.
  Jag har jobbat i ett kvinnodominerat yrke också, så jag vet hur tongångarna kan gå, tyvärr. Så fort det är ett par män med i gruppen, blir allt något bättre, men kvinnor kan också mobba ut männen.
  Mobbing har väl alltid funnits, fast det haft andra namn.
  Vad göra? Den som löser den frågan borde få nobelpris.

  SvaraRadera
 2. Jag låg inlagd på sjukhus en gång och hörde hur personalen snackade skit om varandra när dom var inne och skulle sköta om patienterna. Det var så himla oprofessionellt att man som patient hörde hur illa personalen behandlade varandra.

  SvaraRadera
 3. Ja det är sorgligt hur det är, samtidigt som vi ska lära våra barn att bete sig schysst. Har jobbat med karlar men även enbart kvinnor och det är alltid lättare när det är blandat. Avundsjuka, makt, konkurrens och rädsla för utanförskap tror jag det kan handla om. Det räcker att det är EN illasinnad och några fega som inte vågar ifrågasätta vad man egentligen sysslar med, så har man skapat elände för någon.
  Bra och viktigt inlägg
  Lycka till med er tidning

  SvaraRadera
 4. Nu förstår jag varför jag alltid trivts bäst i mäns sällskap! :-)

  Kram ❤️

  SvaraRadera
 5. Jag tror helt enkelt att män överlag har ett rakare tillvägagångssätt.Att män inte läser in saker som inte finns.Att inte saker ältas fram och tillbaka.Ett avslut,sen gå vidare.En hjärtlig jargong som inte leder vidare till något mer.Ett tips är att lära sig 10 Guds bud.På tal om varför samhället blivit hårdare.

  ( 8. Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa.)

  Ha det gott.

  SvaraRadera
 6. Jag tror också att män har en rakare kommunikation. Jag är själv ganska så rakt och tydlig och då kan man stå för vad man sagt. Vi behöver inte alltid tycka lika men det är viktigt att skilja på sak och person.

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: