onsdag 5 november 2014

Paulun och Roberto är lika schizade...

Har ni sett reklamen med Paolo Roberto om helgens olika mässor i Älvsjö. Han ska vara med både på Allt om Mat och Allt om Hälsa. Det finns faktiskt en till som kör dubbelt i helgen och det är Fredrik Paulun. Idag fick jag träffa honom, smaka hans nylanserade Ekovin och testa mat från hans nya kokbok. Det är detta han ska hoppa fram och tillbaka med mellan mässhallarna i helgen... han kommer vara helt slut på söndagkväll!!!

Paulun har alltså varit med och skapat ett ekologiskt vin från Spanien. Vinet är gjort på druvan Zyrah och är även uppkallat efter samma druva. Jag är ju ingen rödvinsfantast, men det här var faktiskt helt ok! Så nu finns det två rödvin som jag tycker är ok, helt otroligt! Det kanske trots allt bara handlar om att lära sej att tycka om smaken av röda druvor istället för gröna? I´m on my way!

Alla som känner till minsta lilla om Paulun vet att det är socker som är hans grej, eller kanske mest uteslutandet av socker. Vinet är alltså helt och hållet osötat, men inte alls beskt eller strävt ändå. Vete sjutton hur han fått till det... Det är ett lätt vin som passar bäst till kötträtter. Vi fick iofs lax till...

Vinet är en beställningsvara och kostar 99 kr per flaska. Köper man sex stycken får man dem i en jättefin trälåda och då blir det en himla bra present till den där som har allt och gillar vin.

Kokboken då? Pauluns fastfood är en kokbok full med smarta, enkla och goda recept som går snabbt att laga. Å eftersom det är just Paulun så är det självklart mat som ger dej alla vitaminer, mineraler och antioxidanter som du behöver. Här finns både hamburgare och pizza, på Pauluns sätt förståss... och en massa annat gott, som alltså är enkelt och går snabbt att laga. Självklart kan man servera det nya vinet till rätterna.

Vill du träffa Fredrik Paulun på mässan i helgen så har han sin egen monter inne på Allt om Hälsa och finns att hitta i Vinunics monter på Allt om Mat. Leta rätt på honom och säg hej! Det ska jag göra! Jag är på mässan från klockan 10 imorrn och går tills jag är klar. Ser ni mej, så säg hej till mej också vettja  :-)


1 kommentar:

  1. Du vet väl att man kan göra vitt vin av röda/blå vindruvor också? Det är ju skalet på druvan som ger färgen, så om man gör vitt vin på röda/blå druvor så tar man bort skalen innan man jäser musten... :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: