måndag 27 oktober 2014

Skärpning!

Oktober skulle bli en bra månad hälsomässigt. Jag skulle äta bra mat, röra på mej, gå ner i vikt och må toppen. Nu har det gått 27 dagar av månaden och vågen har inte alls fattat galoppen! Eller är det kanske jag som gjort nåt fel...?

Månaden har inneburit massor med event. Ett event är skitskoj, men innebär oftast att det blir gott både att äta och dricka. I vanliga fall kanske jag dricker vin en gång i halvåret, under oktober har det blivit minst en gång i veckan. Vardag har blivit fest och jag har inte haft koll. Alkohol är inte bra för kroppen, helt onödigt och skitdåligt för vikten.

Jag har rört mej mer än vanligt faktiskt. De dagar då jag varit borta från morgon till kväll har jag ändå fått ihop 10 - 15000 steg bara av att gå mellan eventen. Å de dagar då jag varit hemma har vi gått med hunden och jag har varit ute och sprungit några gånger. Och ungefär 20 av dagarna har jag gjort magövningar med pilatesbollen. Så motionen har varit helt ok.

Än en gång får jag alltså ett tydligt bevis på att det är maten som är viktig när man ska gå ner i vikt eller hålla vikten. Jag kan träna hur mycket som helst, men äter jag fel så går jag ändå inte ner. Just idag blev det drygt ett kilo plus, så nu väger jag 61 igen och det mår jag inte bra av. 59 är måbra-vikten, så är det bara. Två kilo låter kanske inte mycket, men när de fördelas på 156 cm är det en hel del faktiskt.

Så nu är det skärpning! Vi fortsätter med sallad till lunch som vi gjort senaste året och sedan vällagad mat till middag. Men nu är det koll på mängderna som gäller och gemensam träning. Idag ska vi ta nästa pass i löparskolan, vi kommer nog dö... å sen ska jag försöka ha koll även när jag är på event. Alkoholen går bort och småplocket minskas. Just nu är det ganska lugnt på den fronten ändå...

Det är så frustrerande att det ska vara så jäkla svårt att hålla vikten! Jag har varit lite stressad, även om det låter konstigt nu när jag inte ens har ett dagligt arbete. Men det ska också bli bättre nu. Å jag vet ju att hösten är den tid då jag mår sämre och ökar i vikt. Men man är också vad man tänker, så nu är det positiva tankar och fokus på 59 igen. Jag vill ju att den där framknäppta skjortan ska sitta som en smäck!

Skärpning! Nu kör vi!

4 kommentarer:


 1. Stress går man upp av, men de kilona går man snabbt ner. Tror det är bättre att mäta sig än väga sig. Jag har gått upp 2 kg men när jag mäter mig är måtten desamma.... Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, stress är farligt på många sätt. Jag vet vad jag ser i spegeln och jag gillar det inte - så oavsett vad både våg och mpttband säger så ör det för mycket av mej :-)

   Radera
 2. Muskler väger också.
  Men koll på mat- och dryckvanor är A och O, det vet vi, men men.
  Fortsätt träna!
  Och jag försöker mer än nånsin att leva i NUET, då mattas stressen av. Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nuet blev lite för mycket bara... men nu är jag på rätt väg ett tag igen :-)

   Radera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: