Syftet med minglet var att Elisabeth Johansson, lakritsdrottningen, skrivit en ny bok, den första om saltlakrits både i matlagning och bakning. Vi skulle både få en smakprovning runt världen och få smaka en del av allt det goda som finns i boken. Å gott var det!!!
Först fick vi en pulled pork med lakritsglace och ungsbakad pumpa, vilken start! Sen fortsatte det med en liten föreläsning och smakprovning om olika lakritssmaker och hur lakritsen används runt om i världen. Medan Elisabeth berättade suktades vi av allt gott som stod framför oss uppdukat på ett gigantiskt bord.
Vi var kanske 15 personer i lokalen, alla hängivna lakritsälskare. När vi fick ta del av efterrättsbordet kan jag säga att vi alla var i himlen. Närmare extas än så kommer man inte när det gäller ätbara saker. Till varje godsak fick vi även tips på vin som passar till. Jag som inte är särskilt förtjust i rött vin fick smaka ett som faktiskt föll mej på läppen, pga av lakritssmaken förstås :-)
Pajen och skumbollarna finns självklart med i boken, samt en mängd andra spännande recept. Några av hennes tidigare recept hittar ni här. Den nya Saltlakritsboken kan du köpa här, men jag har även lyckan att få lotta ut ett par stycken här på bloggen inom kort. Tills vidare får ni hålla till godo med receptet här vid sidan (klicka på bilden, så blir den större) och lova att kalla på mej när pajen är klar :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: