tisdag 9 september 2014

Jag är rik!

Hur har ni det med rikedom? Vad är rikedom för er? Jag drar in ca 5000 kr i månaden, sambon drar inte i en enda krona just nu och ändå anser jag oss rika. Hur går det ihop? Jo, vi är rika på livet! Lite höga på det också faktiskt. Men nu börjar det bli lite kämpigt måste jag erkänna...

Vi trodde ju inte att det skulle vara så svårt för Martin att få ett jobb. Bra betyg, stor kunskap, fina rekomendationer och mängder med lediga jobb hjälper tydligen inte. Han söker massor med jobb konstant men får inte ens komma på intervju. Jag tror mer och mer att det beror på hans osvenska efternamn eftersom de enda som faktiskt hör av sej är utländska företag och rekryterare.

Å mina 5000 räcker ju som ni förstår inte så långt. Ytterligare 5000 får tas från sparande varje månad för att täcka räkningarna och nu börjar sparandet ta slut. Så tanken är att han ska anmäla sej till arbetsförmedlingen och se om de kan hjälpa honom. Jag får nog börja kolla på nåt extrajobb, typ personlig assisten eller nåt sånt. Såna jobb finns, men jag kan ju inte bära eller jobba långa pass pga fibron och sömnapnen - så vi får väl se om det finns nåt som passar. Nåt måste vi ju göra.

Trots detta känner jag mej alltså rik. Jag mår väldigt bra i kroppen nu efter alla mina "åtgärder". Det enda som jag inte kan göra något åt är den ryggvärk som är kvar, att fibron ställer till det särskilt vid värderomslag då jag får förjäkla ont i hela kroppen och sömnapnén alltid ser till att jag är himla opigg. Men jag får se till det jag kan göra: promenera, vara sällskap och läsa högt, kanske riva biljetter på nån teater eller bio... Jag får kolla runt helt enkelt.

Jag är också rik så till vida att jag har en familj som accepterar mej precis som jag är. Har hört skräckexempel på familjer där man inte supportar varandra för fem öre. Att man ska "ryck upp sej" trots att man har en sjukdom eller depression. Martin och killarna ser när jag tar slut och låter mej vara och gör allt jag ber dem om. Å pälsbollen finns vid min sida konstant för sällskap, tröst och värme.

Så trots en superdålig ekonomi är jag en väldigt rik människa. Pengar är inte allt  :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: