måndag 29 september 2014

Flashdance - helt fantastiskt!

Igår hade jag och Senior en myseftermiddag, vi åkte in till stan och såg Flashdance på Chinateatern. Bara han och jag. Och 1248 andra... typ... i toakön var det minst det dubbla  :-)

Senior är 21 år gammal och hade ingen aning om vad Flashdance handlar om. Han har hört en del av musiken, men inte mer än så. Jag hade skivan! Jag såg filmen några gånger och sjöng låtarna så fort jag kom åt. På det ljuva 80-talet... när man hade pudellfrilla, min blev dock aldrig sådär fluffig... och man hade axelvaddar och benvärmare. Förstås!

Jag såg verkligen fram emot att få se föreställningen och se sonens reaktion. Jag såg också fram emot att få komma till fina Chinateatern igen. En teater jag verkligen gillar och besökt många gånger, särskilt sent 80-tal när jag själv jobbade på Oscars. En liten nostalgistripp igen alltså. Att se Karl Dyal på scen är så himla skoj, eftersom han var ganska ny när vi träffades första gången. Man är lite udda när man är ung och jobbar på teater, man är nämligen aldrig ledig på riktigt. Man lever hela sitt vakna liv med teatern. På måndagar hade vi ledigt, både skådespelarna och vi bakom scen. Ändå träffades vi allesammans (china, oscars och cirkus) på Djurgården och spelade brännboll eller hade picknick. Ofta i sällskap med Skansen elefanter faktiskt  :-)

En sån måndag träffade jag Karl första gången. Han syster Sharon var med i nån uppsättning och kom körandes på sin rosa vespa och Karl hängde med. Jag tror att han var dansare just då, kanske i Annie get your gun eller Grease? Kul hade vi iaf och Karl var betydligt bättre på brännboll än hans syster var...

Men nu handlade det ju inte om brännboll utan om Flashdance. En musikal om drömmar, brutna löften, svek, kärlek och moral. Allt man behöver alltså. Å den var så bra! Hanna Lindblad i rollen som Alex är så perfekt! Vicken pipa hon har! Tonsäker, utstrålning, snyggaste kroppen och dansar så jäkla bra! Rennie Mirro som direktör, också perfekt för sin roll och då har jag sett honom i måååånga! Karl som fortfarande dansar som en gud och har en kropp han definitivt inte behöver skämmas för... I övriga roller, som är perfekt tillsatta ser man Linus Wahlgren, charmig som få, Anna Hansson som kommer bli vårt nya svenska stjärnskott, Katrin Sundberg som är lika bra som alltid och en massa andra. Så otroligt proffsiga allesammans!

Flashdance är riktigt bra! Å att den passar alla åldrar bevisas av att min son på 21 tycker att den är precis lika bra som jag tycker. Den här kan alla se och man behöver alltså inte ens veta något om den innan. Det är bara att ta plats, njuta och beröras av föreställningen och höra musiken. Några av låtarna framfördes på engelska och från början var det lite konsigt, men efter ett tag kändes det helt naturligt. Det var nog faktiskt bättre att ha det så än att översätta dem.

Föreställningen visas fram till lucia, så passa på att se den. Det är mycket som slutar innan jul som är värt att se, undrar vad som kommer sen... jag vill kunna ge er bra julklappstips, men det ser ut att få vänta lite tvärr. Tills dess får ni se de föreställningar som snart är borta å det här är en av dem ni inte får missa. Jag är så himla glad att vi hann se den och att sonen tyckte så mycket om den. Det är en förmån att få umgås med sina vuxna barn och göra saker tillsammans som man verkligen tycker om. Vårt gemensamma intresse för teater och musikaler är jag så otroligt glad över.
 
 Nu ser jag fram emot nästa teatertillfälle. Undrar vad det blir?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: