lördag 2 augusti 2014

Bra dag - tråkigt slut...

Äldste sonen har kommit hit och ska stanna här ett par veckor. Visst skulle det vara roligt att ha bägge barnen här samtidigt, men det är helt ok att rå om dem var för sej också. Å rår om, det gör vi!

Igår fick Senior bestämma om vi skulle äta hans favoritmat hemma eller cykla iväg till Bykrogen och äta plankstek. Vår Bykrog har alla sorter, tom en Svensson-planka med pannbiff och lingonsylt... Han valde Bykrogen, där har de nämligen Laxplanka som han gillar. Så vi trampade iväg alla 600 meter eller vad det kan vara.

Senior valde laxplankan, jag en alldeles vanlig planka och Martin entrecoteplanka. Till detta drack vi cola och ändå blev det nästan 500 spänn, men det är ju egentligen ett ganska hyfsat pris för tre pers. Det är andra gången vi äter ut i sommar, så för oss är det lyx! Men så har vi inte råd med några större utsvävningar heller. Det är som det är med den saken.

Middagen var mysig och på vägen hem cyklade vi förbi våra kompisar i handelsträdgården och pratade lite. Senior ska hjälpa dem med lite grejer när han är här, han brukar göra det. Så cyklade vi hem och den mysiga dagen förbyttes till en betydligt tråkigare kväll. Utan att gå in närmare på saken så kom ett samtal som vände upp och ner på hela stämningen och fick Senior ur gängorna totalt. Men det kom ändå en del gott ur det och vi fick ett bra snack efter. Nu har Senior tagit beslutet att byta jobb och kommer börja söka på allvar när han kommer hem.

Men om någon av er har tips på ett jobb i Stockholms Södra förorter, gärna inom handel (ICA, Willys, Biltema, Bauhaus mfl) så han får röra på sej. Så är han väldigt intresserad. Han är 21 år och har 6 år bakom sej på Mc Donalds (skiftledare), har B-körkort, passar tider och har en otroligt hög arbetsmoral. Allt tips är välkomna!

Så en bra dag fick ett tråkigt slut som blev ganska bra ändå kan man väl säga.  Man brukar ju säga att inget ont som inte har något gott med sej och i det här fallet kan det faktiskt stämma. Nu håller vi tummarna för att han snabbt får ett nytt jobb.

Om plankan var god? Jorå, men jag är inte van vid så fet mat efter en sommar med nästan bara sallad och magra produkter, så jag blev duktigt dålig i magen... men men, det är smällar man får ta  :-)

2 kommentarer:

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: