måndag 16 juni 2014

En riktig katastrofresa!

Vi har rest väldigt mycket och oftast vill jag inte att resan ska ta slut, men en gång har det faktiskt hänt att jag längtat hem... när vi var i Bulgarien 1998, då ville jag bara hem... det är den värsta resan jag varit på och då har jag både haft salmonella och varit rejält sjuk några gånger. Men aldrig har jag längtat hem som jag gjorde då.

Det började direkt när vi kom till hotellet. Min mamma blev ordentligt magsjuk efter att troligtvis blivit matförgiftat på flyget, så där låg hon helt utslagen första 1-1,5 dygnet. Någon dag in på semestern så satte sej min pappa på sina svindyra glasögon... vi hade en pytteliten lägenhet och när jag skulle tränga mej in mellan våra sängar slog jag i lilltån så den blev stor som en ballong och alldeles blå och där satt jag med foten högt i flera dagar eftersom jag varken fick på mej skor eller kunde gå. Junior fick jättehög feber och jag hade glömt alla mediciner hemma och en dag sitter Senior på toaletten och säger "Mamma, mitt bajs rör sej". Då har han fått mask!

Till äventyret hör att jag var superstressad innan vi åkte och jobbade in i det sista. Så jag hade glömt alla våra mediciner hemma, min barn hade då svår astma, allergier och en massa annat, och jag hade även glömt att packa ner badkläder. Vi skulle alltså till Bulgarien där man vanligtvis badar och hade inga badkläder... å inget fanns det att köpa på plats heller. Jag kommer inte ens ihåg hur det löste sej...

Så där satt jag med min fot som värkte, en 3,5-åring med hög feber, en 5-åring med mask, en dränerad mamma och en halvblind pappa. Jag ville bara ville åka hem! Aldrig mer Bulgarien!!! Å andra sidan var det ju inte landets fel...

Så när Annelie bjöd med mej att följa med på en pressfrukost med Bulgariens Turistbyrå så tänkte jag att jag skulle ge det en chans till. Vi fick träffa Sveriges Ambassadör i Bulgarien och Bulgariens Ambassadör i Sverige som bägge berättade om landet, kulturen, turismen och allt som man absolut ska se och varför man ska åka dit. Vi fick även höra Vingresors PR-chef berätta om deras nya satsning av ett Ving-resort som just nu byggs och ska stå klart våren 2015. Ett tjusigt ställe där allt kommer att finnas!

När vi var där var det knappt några hotell alls och de få butikerna som fanns var ganska tomma. Vi försökte köpa frukost men i hyllorna fanns bara ketchup och yoghurt. Däremot fanns en mängd skönhetssalonger och SPA-anläggningar. Just kurorter är ju ett kännetecken för landet och att det just runt Svarta Havet finns ganska gott om såna. Jag har hört att naturen ska vara fantastisk och att det finns många små byar som är väl värda ett besök.

Så jag borde nog ge det en chans till... kanske... men då ska jag se till att ha både badkläder och mediciner med mej! En resa så här 16 år senare kan ju bara bli bättre, sämre kan det ju definitivt inte bli! Så ja, en dag ska jag åka nog tillbaka... och hoppas på det bästa!


9 kommentarer:

 1. Jag har aldrig varit i Bulgarien, men jag skulle kunna tänka mig att åka dit någon gång. Min yngsta dotter med man var där vid nyårsskiftet 2011/2012, tillsammans med hans föräldrar. Det är ff fattigt på sina håll, men hotellen var fina. Så sa de.

  SvaraRadera
 2. Har inte varit där, men har en väninna som brukar återvända dit. Så det har nog blivit bättring
  kramis

  SvaraRadera
 3. Hahahahaha när vi var till Bulgarien för 2 år sen så lovade jag mig själv att ALDRIG mer åka dit. De var så fruktansvärt otillmötesgående och hade NOLL förståelse för att Alice blev så sjuk av mjölk. Hon levde på pommes och skivad gurka en hel vecka...
  Hon fick till och med pengarna tillbaka från Fritidsresor :) Så nej dit åker jag aldrig mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick ju lixom inte se nåt... så jag måste nog åka tillbaka.

   Radera
 4. Ni hade tydligen iallafall tur med vädret:-).
  Den här blogposten var nog den roligaste jag läst på länge.
  Självklart skall Bulgarien ges en ny chans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va härligt att jag kunde roa dej en stund :-)
   Jag kommer faktiskt inte ens ihåg hur vädret var...

   Radera
 5. Hej alla medresenärer med erfarenhet av Bulgarien.

  Jag var där 1984 med Fru och son.Vår
  son var väl 8 år vid tillfället.Omgående första dagen vid stranden
  blev han av med en spann med leksaksbilar.
  En "Rysk kolchoskärring" gick förbi våra solstolar och i förbifarten
  snattade hon spannen.Sedan var den semestern förstörd.
  Generellt om Bulgarien.SKIT..Ovänlig fientlig personal på Hotellet.Oärliga ljög och snöt kunden överallt.
  Kanske blivit bättre med åren ,men jag tänker aldrig resa dit mer.

  Hälsning ifrån ett underbart Midsommar Sverige.


  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: