söndag 16 mars 2014

Kommer det att lyckas???

Jag sköter mej exemplariskt och är helt nitiskt när det gäller vikt och motion just nu. Men det är ju bara tillfälligt, den 4/4 är dagen D - då allt ställs på sin spets. Å jag är skitnervös! Tänk om jag inte når ända fram? Tänk om jag väger för mycket? Tänk om hela operationen ställs in? 19 dagar kvar. Ångest!

På 19 dagar måste jag gå ner minst 1 kg, helst 2 för att vara på den säkra sidan. Det kanske inte låter så mycket, men för mej som snittar ett hekto i veckan när jag är duktig är det som att bestiga Kilimanjaro. Förra veckan tog jag 3 hekto, på morgondagens vägning hoppas jag att de ska bli 7-8 hekto till - men allt beror på sömn, stress, toabesök... just den där sömnen är jag extremt känslig för och stressad är jag ju, precis hur mycket som helst!

Den 4/4 måste jag alltså ha ett BMI på max 25 med kläder, vilket är 60,8 när jag räknar - men 59,9 när tjejen på plastiken räknade. I måndags vägde jag 61,4 UTAN kläder... jag har lite att jobba på alltså. Den där BMI-gränsen är inget jag hittat på själv, det är ett av kraven för att få operationen beviljad. Inget jag kan påverka alltså, men jag ska ändå ringa i veckan och fråga vilken mätning som gäller - den som gjordes i december (som jag klarade) eller den som görs den 4 april. Jag ska också fråga vad som händer om jag väger några hekto för mycket och hur strängt det är. Är det vikten som gäller då, så kommer jag att bli ännu mer stressad och få ännu svårare. Är det mätningen i december som gäller så kan jag slappna av och kommer då förmodligen att rasa i vikt. Så funkar jag...

Men jag kör på! Det här är en kur på en månad och jag satsar allt. Jag är ett skittråkigt sällskap just nu som bara tänker på mat och motion. Jag har bara ett datum och ett mål framför ögonen just nu och det är 4 april. En dag då en stor förändring i mitt liv påbörjas. Dagen då jag får träffa läkaren som ska operera mej och ta bort min E-kupa. Läkaren som ska ge mej chansen till ett rörligare liv med mindre smärta. Jag trodde aldrig att den dagen skulle komma och jag är både överlycklig och livrädd.

Ni följer väl med mej på den läskigaste resa jag gjort? Å håller tummarna för mej på vägningen imorrn. Förra veckan stod det 61,4, jag hoppas det står 60,5 på vågen imorrn, men realisten i mej säger 60,8 UTAN kläder... 19 dagar kvar... Kommer jag att lyckas? HJÄLP!

8 kommentarer:

 1. Kan du inte ta lite urindrivande tabletter dagarna före så att du blir av med eventuell vätska i kroppen. Man kan gå ner flera kilo av det. Jag gör det i alla fall. Jag får ödem av fibromyalgin och samlar på mig kilovis med vätska som jag måste ta tabletter för att bli av med. Annars får jag inte på mig skorna t ex. Men naturligtvis ska du fortsätta med viktnedgången som du gör nu. Du hinner; det kommer att gå! Jag tycker det är modigt av dig att genomgå en sådan stor operation. Det skulle jag aldrig våga. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Urindrivande kan man väl bara få på recept väl? Jag dricker mycket och äter mest flytande föda och fibrer för att få igång mage och tarm så mycket som möjligt. Ett lättare liv utan smärta övervinner det läskiga :-)

   Radera
  2. Sant, men som Katja skriver här nedanför så finns det på hälsokosten. Eller så dricker du massor med grönt te. Det är också vätskedrivande.

   Radera
 2. Du kommer att klara det!!! Heja!

  SvaraRadera
 3. Vätskeutdrivande te finns att köpa på hälsokosten men drick det bara inte på kvällen för då får du springa halva natten :D Jag köper alltid med det när jag åker utomlands för jag svullnar synligt om fötterna av vätska pgr av värmen. Vitkåls buljong är ochså bra. Koka grönsaken bara i vatten utan salt och kryddor som binder vätska. Låt svalna och drick varje morgon. Min gamla mor kör med det ofta och är ett gammalt beprövat natur recept som fungerar + att du får vitaminer i dig. :) Lycka till :)
  Mvh Katja Aittaniemi

  SvaraRadera

Jag blir så glad av ett litet fotavtryck: